25 January 2011

1st CPA EARNING BY NUFFNANG


Inilah 1st CPA (Click Per Action) Earning yang En. Nuffnang dah pun bagi kat blog odahone...Melalui kempen iklan yang bernama Milkadeal En. Nuffnang telah memberikan income yang agak banyak kepada blog odahone berbanding sebelum-sebelum ni...

Kempen iklan yang bermula dari tarikh 21 Januari - 22 Januari 2011 telah berjaya menjana pendapatan sebanyak RM2.64...Oklah not bad bagi aku, lagipun selama ni cuma dapat sen-sen jek, tapi bila datang CPA ni barulah dapat hinggit-hinggit...Mesti ramai yang dapat lebih daripada ni, tahniah! sikit-sikit lama-lama jadi berbukit-bukit...Teruskan usaha lagi, Insyallah lepas ni dapat lagi banyak bergunung-gunung

Apa itu CPA? dulu takde pun benda alah camni yang Nuffnang bagi?

Yelah dulu cuma ada 2 jek kempen iklan dari Nuffnang CPC (Cost Per Click) & mCPM (Metered Cost Per Impression) ataupun orang lebih suka panggil BE (Buffered Earning)...bila dengar dapat BE ramai yang terbeliak bijik mata & berebut-rebut baca tips cara nak dapatkannya macam menang loteri pulak


The main difference between them is that for CPC adsyou get paid when genuine clicks are generated from ads on your blog, while for mCPM ads, you’re paid according to the unique impressions advertisers purchase from your blog who’ll be able to see the ad...aku try cakap omputeh jap...hope korang fahamlah kalau tak faham pun buat-buat faham sajelah


Setelah lebih kurang 4 tahun bersama-sama nuffnagers, Nuffnang ni berbesar hati nak bagi earning dalam bentuk yang lain pulak untuk tambah income kepada para blogger yang setia...kiranya ni salah satu cara nak bagi optimize kita punya incomelah...taklah stick pada CPC & BE jek...diaorang kan ada jek idea nak bagi blogger sentiasa setia & seronok bersama-sama dengan Nuffnang Family

Kalau nak tahu berita lanjut kliklah SINI mana tau maklumat yang aku cuba sampaikan tak lengkap or tak tepat or orang tak faham sebab aku cuba sampaikan secara santai...hidup ni kalau semuanya serius & dah dirancang macam tak best pulak...so, kena relax-relax tak perlu nak serius dalam segala-galanya

Aku rasa CPA ni kira betterlah untuk nuffnangers yang baru menceburkan diri dalam dunia blog ni coz tak semua yang dapat kelebihan melalui CPC & BE tu...ada jugak yang income tak berapa nak stabil dengan cara tu...walaupun ada yang sekadar suka-suka tapi bila ada side income yang stable barulah ada semangat sikit nak nak menulis blog...idea-idea tu lagi masyuk bila duit pun masyuk...

At lease lepaslah duit untuk bayar bil broadband tiap-tiap bulan...kalau nak tunggu CPC tu duit macam tak gerak-gerak...nak tunggu Be lagilah berjanggut...yang otai-otai tu takde masalah nak dapatkan income-income ni...baca kat paper hari Ahad hari tu sampai ada yang dapat income ribu-ribu sebulan melaui iklan


With CPA ads, you get rewarded whenever there’s a specified action desired by the advertiser e.g. a product being purchased or, a registration form being submitted as a result from clicking on the ad from your blog etc. The amount earned will range from the transaction involved. The more difficult it is to do the transaction the more you earn. 


For example, if users who click on a banner are meant to just fill up a form, a blogger can earn say RM1 to RM20 per sign up (depending on the advertiser). However if it’s something more challenging, say if something of high value is bought then the amount rewarded can be even over RM50 being rewarded per transaction...lagi sekali aku speaking London...ayat dia senang jek nak faham kot

Apa-apa pun mCPM or BE tetap sasaran utama para nuffnangers sebab ia merupakan income terbesar yang nuffnangers boleh dapat mengatasi CPC & CPA

If you don’t want to have any CPA ads on your blog however, feel free to turn the option off using the Blog Manager tab on your dashboard. We’ll be watching over the new CPA model as time goes by and tweaking it over time to ensure it turns out to be an effective new stream of income.


And that’s all there is to CPA ads :) Thank you, Nuffnangers, for your everlasting support! (pesanan terakhir daripada En. Nuffnang)


*nota kaki berbau :
Musuh jangan dicari, rezeki perlu dicari, ajal jangan dicari-cari, BE masih terus dicari

7 KOMEN:

r-mean said...[Mari Balas Komen Ini]

bila lah nak dapat BE baru.kui2~

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

dah 4taun ko join nuff?siyes ke?

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

maksudnye da lame jugakla ko berblog ni ye.huhuh

s.y.a.r.q said...[Mari Balas Komen Ini]

uwaaaaaaaaaaaaaa.mahu juga CPA T_______T

odah + one = odahone said...[Mari Balas Komen Ini]

@aleen aiden...miss communication ni...mksd odahone nuffnang ni dah 4 thun established...odahone bru jek join bln 10 tahun 2010...hoho! xsmpi 4bln lg join pun...

Tam said...[Mari Balas Komen Ini]

pakcik nuffnang ni tak bagi pun CPA kat aku hu hu,tapi alhamdullilah arr masih ada BE-AKU DAPAT 'BE' SINI

S.3.V.3.N said...[Mari Balas Komen Ini]

wah congratz la bro..sy dapat sikit je. huhu. T T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...