03 January 2011

ANNOYING SMS!


                      

Mungkin korang pun biasa kot dapat SMS annoying yang dihantar oleh entah siapa-siapa entah...bukan kawan, sepupu or adik-beradik tapi malaun dari planet mana aku pun tak tahu...dari mana dia dapat phone number aku pun tak tahu...main tembak jek kot...kadang-kadang pukul 3 pagi dapat SMS yang mengarut macam ni memang buat aku hangin satu badan...kat bawah ni aku bagi contoh-contoh SMS yang agak annoying untuk dibaca...tak tahulah kalau ada yang suka?

"Ni Pakcik guna kad orng, tolng isikan P'cik top up RM30 di nombor baru p'cik ni no dia **********, pasal p'cik ada kes di balai polis,Boleh tak cepat sikit beli,,"
Amboi...dahlah mintak orang tolong top upkan F.O.C nak cepat pulak tu!...Ini sudah lebih pakcik! Ini sudah mendatangkan marah!...RM30? demand engkau pakcik RM5 pun aku tak mau bagilah!....Sorilah tak dapek den nak nolong pokcik...ko duduk lah dalam lokap polis tu diam-diam...(tapi ada gak orang yang tertipu dengan sms yang macam ni & siap tolong top upkan lagi tu sebab dia ingatkan yang hantar tu bapak sedara dia...hoho...fikir dulu sebelum top upkan orang dude)

"RM0.00 Kekayaan akan muncul kepada anda jika anda percayai! hantar ON WIN ke*****! Sifu 4D hebat akan bagi nombor bocor tepat untuk anda! 95% win!"
Elo sifu, lu punya bahasa pun tonggang terbalik macam mana lu mau bagi gua win loh? bikin gua terlangkup bolehlah sifu...win win situation or lu solang yang win sifu?...itu pasat lah lu tak pernah kaya, 95% lu tipu sama olang bukan 95% win lu tolong sama olang...Haiya! nombor 4D lu boleh bagi soalan SPM Matematik Kertas 2 bocor lu boleh bagi ker sifu?...gua Islam semayang kuat punya olang tatak boleh main itu ekor punya nomborlah sifu...lu kasi hantam olang ajar itu kungfu lagi bagut hoh...

"RM0.00 Dapatkan video Gadis Jepun/Korea HEBAT, BIKINI, LUCU lagi LAWA & HOT di bimbit anda, pendaftaran PERCUMA! Taip ON XZ sms ke*****"
Yang ni pun satu bangang, tak payahlah nak promote benda-benda macam ni kat handset aku...buat apa nak sumbat video or gambar macam ni kat dalam bimbit ngang...buat penuhkan memori kad jek


"Dear customer, you have reached 90% of your free calls to 1+5 family members. Normal chargers will apply once you have used 100% of your free calls. TQ"
Sms macam ni pun kadang-kadang bengang gak bila dapat...tapi baguslah dia remind kat kita yang maximum usage dah sampai so budget sikit...nanti tak lah terperanjat kalau tiba-tiba bill melambung sampai beribu-ribu RM...yang buat aku bengang kadang-kadang aku rasa aku punya usage tak sampai pun 90% lagi, tapi dia awal-awal lagi dah kasi warning...baru-baru guna plan ni dulu no limit  or unlimited, tapi sekarang dah ubah pulak

Oklah, setakat ni jek...ada banyak lagi SMS yang bodoh-bodoh tapi aku dah delete...wat semak & penuhkan inbox handset aku...dah lah handset aku cuma boleh sumbat 30 sms jek dalam satu masa...last sekali, aku belanja korang dengan lagu ni...Layan....

SMS
Artist: Ria Amelia

Bang SMS siapa ini bang
Bang pesannya pake sayang sayang
Bang nampaknya dari pacar abang
Bang hati ini mulai tak tenang

Bang tolong jawab tanyaku Abang
Bang nanti HP ini ku buang
Bang ayo dong jujur saja abang
Bang, kalau masih sayang

Kalau Bersilat lidah, memang Abang rajanya
Tlah nyata Abang salah masih saja berkilah

Orang salah kirimlah
Orang iseng-iseng lah
Orang salah kirimlah
Orang iseng-iseng lah

Mulai dari sekarang HP aku yang pegang

*nota kaki berbau :
SMS ialah singkatan nama bagi Short Message Service???

3 KOMEN:

adachadisini said...[Mari Balas Komen Ini]

Semua sms tu pernah dapat.
paling tak blah. yang minta tipup tuh. tp cha dpt dia tulis 'ayah kat balai polis' blabla topup rm30.

bengong!

ni sah indon punya kerja. sialan sungguh!

odah + one = odahone said...[Mari Balas Komen Ini]

hoho...brengsek!

syafiqsulaiman said...[Mari Balas Komen Ini]

aku pon selalu dapat msg2 mcm ni..
delete je..
mls nak layan..
hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...