17 January 2011

TAHNIAH RADHI OAG!

This song's called
60's t.v.
Television
Watching on and on again
Where i can see the colour still black and white
I'm drinking while i'm watching the television
Drinking on and on again
Where i want to be alone
While i'm drinking
While i'm watching
Television
I'm watching
60's t.v.


Radhi OAG masuk PENGASIH...Gua tabik spring kat lu lah Radhi...satu tindakan yang bijak & paling berani yang dibuat oleh seorang artis...langsung takde sifat hipokrit atau nak cover line or cover glamer...tak ramai artis yang sanggup buat pengakuan macam ni walaupun yang terlibat dengan drug addict ni aku rasa boleh dikatakan ramai gak tak kira artis laki or perempuan...setelah lebih kurang 14 tahun bergelumang dengan dadah akhirnya Muhd Radhi Razali (nama sebenar) buat satu conclusion yang paling tepat dengan join PENGASIH...Tahniah! (sambil standing ovation & buat ombak)

PENGASIH adalah badan professional yang memang expert bab nak pulihkan orang yang drug addict...ramai yang dah berjaya termasuk abang Jamal Abdillah yang jadi mentor bagi penghijrahan terbesar dalam hidup Radhi...PENGASIH ni ada special method untuk pulihkan penagih tegar...setiap penagih ada cara pemulihan tersendiri...tak semua sama depends pada tahap ketagihan masing-masing...tapi method yang utama of courselah basic agama seperti solat, zikir & mengaji Al-Quran


Kuat penangan dadah ni...kalau dah terjebak jangan harap nak patah balik...tak ramai yang berjaya pulih sepenuhnya...kebanyakkan ending hidupnya either kat penjara ataupun kat liang lahat..yang dah berjaya pulih pun boleh terjebak balik kalau tak jaga betul-betul...sebab dadah karier hancur, badan sendiri pun rosak, akhlak runtuh, maruah pun tercalar, rumah tangga ranap & anak-anak terabai...untunglah si Radhi ni sebab cepat bangkit dari kesilapan & tak terus hanyut...Good job bro!

Aku memang layan kat band OAG sejak dari zaman sekolah lagi...nama  band ni pun agak pelik sikit Old Automatic Garbage (OAG)...1st album OAG dulu memang masyuk semua lagu best-best...album-album baru aku kurang sikit dengar...lagu 60's Tv, spastic youth, horible adorable, stupid yuppie memang mengancam

Hope lepas ni Radhi akan kembali dengan imej baru yang clean & clear dari dadah..."Rock star mesti datang lambat" (ini statement Radhi waktu lewat tiba kat mahkamah)  "Rock star tak semestinya tak boleh bertaubat" (ini pulak statement aku...hoho!) "Para remaja sekarang ramai yang suka menghisap Dada" (yang ini statement dari Dato' Seri S.Samy Vellu)...DADAH...Kill them all!

*nota kaki berbau :
Dadah Durjana Dadah durjana Kau penghancur bangsa Kau musuh rakyat Kau musuh negara Kini kami teguh Kini kami kuat Dadah kami tempuh Hancur dadah jaya rakyat Kami anti dadah Kami benci padamu Sekutu kita perangi dadah Mulia bangsa tanpamu Mari semua mari saudara Jangan habiskan usia muda Semangat bangsa bergelora tanpa dadah kita berjasa

4 KOMEN:

Papa Mifz said...[Mari Balas Komen Ini]

alhamdulillah...harap radhi berubah sepenuhnye la...takut separuh jalan jer...

Miecyber said...[Mari Balas Komen Ini]

Satu tindakan yang tepat....

35 penuntut Uitm cedera bas terbabas ke dalam longkang

S.3.V.3.N said...[Mari Balas Komen Ini]

ish..ayat samy velu tu bes. haha

odah + one = odahone said...[Mari Balas Komen Ini]

@Papa Mifz...YUP! biasanya kalau dh kluar dr pengasih & still join kaki drug addict mmg jd blk giannya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...