31 December 2010

AUTOPING ENTRI DI BLOGLARIAN FB SESI 2011


Assalamulaikum...

Khidmat pendaftaran autoping FB Bloglarian dah dibuka semulalah...hari tu busy tak sempat nak buat lagi...so, sekarang aku akan buat...kali ini, sedikit perubahan pada syarat akan dilakukan bagi memberi kemudahan kepada mereka yang tidak mempunyai FB...amboi banyak pulak syaratnya kali ni ek, hari tu sikit jek...jenuh jugak nak memenuhi syaratnya ni...kalau pakai bahasa isyarat jek tak boleh ker Si Tukang Tulis?...macam nak meminang Puteri Gunung Ledang pun ada siap pakai syarat... tapi simple jek tak susah pun...Syarat-syaratnya adalah;

Syaratnya Yang Pertama
Pastikan blog anda tersenarai dalam BlogLarian (dah tersenarai pun awal-awal lagi)

Syaratnya Yang Ke-2
'Like' BlogLarian FB, Bagi yang tiada FB, anda dimaafkan :) (nasib baik aku ada FB & dah like pun)

Syaratnya Yang Ke-3
Buat satu en3 bertajuk 'AutoPing Entri di BlogLarian FB Sesi 2011' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda dan linkkan ke en3 ini (banner & link dah letak cuma entry jek tengah buat ni, tunggu sat naa...)

Syaratnya Yang Ke-4
Letak no rumah anda dalam BlogLarian (No. Rumah 27 Siapa yang belum datang melawat lagi dipersilakanlah datang...kecik tapak tangan Stadium Sarang Burung kami tadahkan)

Syaratnya Yang Ke-5
Letak link ini dalam en3 anda (feedback Penyewa BlogLarian) 

Syaratnya Yang Ke-6
Bantu BlogLarian untuk mempromosikan Page di bawah ini. Pilih 3 daripada Page tersebut dan jelaskan dengan ringkas kegunaan page tersebut menurut perspektif anda.
  • Tutorial BlogLarian (Page yang ni aku malas nak promote)
  • Contest BlogLarian (Siapa-siapa yang rajin masuk contest or nak Giveaway (GA) masuklah page ni...ada macam-macam hadiah yang korang boleh dapat...lagi satu kalau korang nak announced GA & contest kat sinilah tempat yang terbaek...tak perlu susah-susah pakai pembesar suara nak announced)
  • Santai BlogLarian (Dah nama pun santai...so, kalau korang rasa nak relax-relax hirup udara segar kat internet lepaklah sini...kira macam kopitiam or kedai mamak bloglarianlah...boleh baca paper, layan cerita best & nak download cerita pun boleh)
  • PingSite (kalau korang rasa entry yang korang buat tu best & nak share kat orang ramai bukaklah page ni & ping kat mana-mana ping site yang korang suka...ada banyak pingsite kat dalam tu, just pilih jek nak ping semua pun boleh...cara ni aku rasa lagi berkesan untuk up trafik datang baca blog kita)
  • BlogLarianSquare (Page yang ni pun aku malas nak promote)


Syaratnya Yang Ke-7
Tinggalkan Komen di en3 yang mengandungi butir-butir  berikut;
no. rumah
nama Blog
link en3 anda
(jap lagi dah publish post saya tinggalkan komen ya...)

Syaratnya Yang Ke-8
Penyertaan di buka hingga 31/1/11 (baru berapa haribulan ni banyak lagi masa, jomlah siapa yang tak buat lagi tu) Siapa yang dah memenuhi syarat & nak JOIN Klik pada banner kat atas tu)

Syaratnya Yang Ke-9
Tag 3 rakan anda dalam BlogLarian (jika tag yang bukan penyewa pun boleh jika anda mahu tambah penyewa di BlogLarian. Sekiranya mereka berminat, barulah buat, Tiada paksaan. Tagging ni mcm nak bgtau je :)


(Ok...ni orang yang kena tag)

**Blog anda akan disenaraikan dalam masa 3 hari kerana Si Tukang Tulis busy dengan pekerjaannya...

Sekian...segala syarat-syarat anda telah pun odahone penuhi....segala kerjasama dari pihak tuan kami akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih...hope to hear from you very soon...your sincerely;

*nota kaki berbau :
Table tennis, also known as ping-pong, is a sport in which two or four players hit a lightweight, hollow ball back and forth using table tennis rackets

2 KOMEN:

FareedSairi said...[Mari Balas Komen Ini]

thanks sudi join. bukan ape, banyak syarat sebab nak pastikan yang sertai adalah orang yang berminat, tahu tentang bloglarian dan sudi menggunakannya. kalo senang sangat, ramai je masuk dan mungkin ada yang tak hargainya. jap lagi saya autopingkan :)

sempena tahun baru :) azam baru dan semangat baru !

Odah+One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

thanx admint BL...korang wt keje mmg pantas & tersusun...tabik spring satu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...