09 May 2011

CAWAN PURPLE UNTUK COUPLE


Weekend lepas OdahOne lepak kat Mc D semata-mata untuk menghabiskan kupon bernilai RM50 hadiah dari Mr. JUNKO...credit untuk Mister JUNKO sebab taja makanan kami...hoho...thanx a lot buat perut kami naik 2 inci...terima kasih bro semoga rezeki kamu makin bertambah 


Inilah hasilnya dari kupon RM50 tu...set Big Mc (dine in) plus ala carte (tapau), set Mc Chicken, Fillet O Fish Double (tapau), Quater Pounder, Apple Pie & Bubur Ayam...ambik ko makanlah sampai keluar muntah hijau...macam orang tamak order banyak-banyak tapi makan tak habis pun...terpaksa tapau, saje jek nak kasi habis guna kupon tu...so, orderlah banyak-banyak...lepas ni 2 bulan stop makan McD



Ingatkan nak celebrate Hari Ibu makan kat sini sama-sama...tapi, ibu masing-masing semua tinggal jauh-jauh...sorang di utara & sorang di selatan...anak diaorang pulak berjumpa ditengah-tengah antara utara & selatan...takpelah yang penting time makan dah call & wish ucap selamat Hari Ibu...lagipun ibu-ibu kami tak suka sangat makan ala-ala western ni...maklumlah orang utara & selatan tak suka makan makanan barat...diaorang suka makan sambal belacan, pucuk paku masak lemak, kari kepala ikan, asam pedas & ikan kering...peh! lagi best dari makan McD...rasa macam nak balik kampung pekena benda-benda ni semua


Tapi, tujuan utama OdahOne just nak dapatkan benda alah yang ini...hari tu dah miss dapatkan cawan yang kaler grey tu sebab dah usha kat dua tiga tempat semua dah sold out..kecewa jek terus tak jadi nak order makan...akhirnya dapat gak dua bijik cawan kaler purple ni...itu pun makan kat McD yang gersang orang tak ramai singgah...kat area Sepang OTW balik dari KLIA tu...peak hours time weekend pun staff dia buat kerja relax-relax jek tak macam kat tempat lain...maybe time ada events F1 race or Moto GP tempat tu baru busy kot


Gelas ni memang unik sebab bentuk dia macam tin Coca-Cola...kalau suka dengan gelas kaler purple ni ada masa lebih kurang 3 hari dari sekarang untuk rembat...12 haribulan dah tukar kaler biru air laut pulak...bukan nak promote makan McD, just saje nak cerita sebab memang ada collectors yang suka dengan benda-benda macam ni...diaorang suka kumpul buat collection maybe ada sentimental value kot...bagi OdahOne gelas ni pun ada sentimental value sebab beli guna kupon hasil menang contest...sayang gak nak guna so simpan jek buat kenangan


*nota kaki berbau :
Nasib atau keuntungan itu ibarat sebiji gelas...semakin ia bersinar & berkilau semakin cepat ia pecah...dapatkan gelas McD sementara stok masih ada...kalau dah dapat jaga elok-elok jangan sampai pecah

3 KOMEN:

LindaRahim said...[Mari Balas Komen Ini]

dah lama x mkn mekdi sbb asal nk mkn luar je tanya anak2 nk mkn kat ner...dah lama diorang x pilih mekdi..

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

hoho...mkn di mana??? mkn di mekdi...mcm dlm iklan pulak...

KatekateKite said...[Mari Balas Komen Ini]

fuhh...lapor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...