14 May 2011

FRIDAY THE 13TH WHAT HAPPENED? BLOGGER.COM DEMAM?

\

Huru-hara jugak dibuatnya bila tiba-tiba blog OdahOne ni langsung tak boleh nak manage...nak sign in tak boleh,nak buat new entry pun tak boleh, nak edit widget tak boleh, nak reply komen pun tak boleh jugak...yang boleh cuma menjerit kat shoutbox jek...what happened? Apa yang berlaku???

Tak puas hati...try usha pulak blog orang lain...baca entry yang best-best...tiba-tiba time ni pulak banyak idea nak komen...sekali klik button komen pun fail daa...terbantut hajat nak komen...apa sudah terjadi ni blogger? Kamu demam ker?

Aku dah start terfikir yang blog berwarna merah kesayangan ni dah pun di hijack oleh anasir-anasir luar...amboi dah macam kapal terbang pulak kena hijack...sebab baru minggu lepas email akak aku kena hack & orang guna email dia untuk hantar benda yang bukan-bukan kat orang lain...sampaikan password dia pun orang tu dah tukar & dia tak boleh nak log in email sendiri...

Kes naya tu dah lah tu dia punya email yang official..daftar guna nama betul bukan nama samaran & segala macam news or important notice masuk ikut email tu...tu yang buat aku fobia dengan penjenayah cyber ni...kalau diaorang hack online banking punya a/c mau bankrupsi dibuatnya

Macam-macam yang dah terfikir kat kepala otak aku time tu...aku ada buat abuse or violence ke sampai encik blogspot nak banned blog aku ni...takde rasanya...awat tiba-tiba nak buat lagu ni???...aku pun start cari info & apa masalah problem yang berlaku sebenarnya???

Rupa-rupanya…

Blogger is back

What a frustrating day. We’re very sorry that you’ve been unable to publish to Blogger for the past 20.5 hours. We’re nearly back to normal — you can publish again, and in the coming hours posts and comments that were temporarily removed should be restored. Thank you for your patience while we fix this situation. We use Blogger for our own blogs, so we’ve also felt your pain.

Here’s what happened: during scheduled maintenance work Wednesday night, we experienced some data corruption that impacted Blogger’s behavior. Since then, bloggers and readers may have experienced a variety of anomalies including intermittent outages, disappearing posts, and arriving at unintended blogs or error pages. A small subset of Blogger users (we estimate 0.16%) may have encountered additional problems specific to their accounts. Yesterday we returned Blogger to a pre-maintenance state and placed the service in read-only mode while we worked on restoring all content: that’s why you haven’t been able to publish. We rolled back to a version of Blogger as of Wednesday May 11th, so your posts since then were temporarily removed. Those are the posts that we’re in the progress of restoring.

Again, we are very sorry for the impact to our authors and readers. We try hard to ensure Blogger is always available for you to share your thoughts and opinions with the world, and we’ll do our best to prevent this from happening again.

Posted by Eddie Kessler, Tech Lead/Manager, Blogger

Laa...Encik blogger.com sakit rupa-rupanya...ingatkan blog OdahOne yang sakit tapi semua blogger dapat masalah problem yang sama...bikin cuak saja...lagipun diaorang tgh sibuk nak update blogger.com


Anyway now it's back to normal...thanks Mr. yang buat statement kat atas ni...maaf mu diterima...jom kita kembali mengganas dengan entry-entry yang lebih dashyat & ganas tapi berhemah....buaaarghhhh!!!!...jom balas dendam dengan komen banyak-banyak kat entry ni sebab semalam 1 hari tak dapat nak komen...hoho...chow...

*nota kaki berbau :
Manusia yang reka blogger.com pun demam, sakit & pening kepala…inikan pula blogger.com...kadang-kadang demam jugak…bila blogger.com demam manusia pun boleh jadi demam sama...yang tak sakit & tak demam ialah yang jadikan manusia & blogger.com

6 KOMEN:

Alya said...[Mari Balas Komen Ini]

mmg hari khamis arotu poblem... tp y sedih & geram... bila tgk hari ni, entri kat blog personal saya

( http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/)

hari khamis baru2 ni termasuk dgn komen tu hilang.... bila check balik kat draft, ada.. tp jd scheduled ke tarikh 12./5/2011.. syg sgt kat komen2 tu...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

xpe sbar jeklah alya...skrg ni pun belum ok sepenuhnya lagi...still ada error kat blogspot...

suha said...[Mari Balas Komen Ini]

kecoh 1 malaysia kot..tp xpe..kite dah leh kembali mengganas after demam 1 ari sebb xdpt berbelog hehehe belog neh dh jd cm ubat dmm (^_^)

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

mengganas ke??? kalo smpi 1minggu blogger demam ramailh yg akn jd pngganas mngamuk kat blogger agknya...hoho...sure rmi yg tukar wordpress n yg seangkatan dgnnya...gudbye blogger...???

Cahaya Mama said...[Mari Balas Komen Ini]

hik3,..lawak lak rse bile blgspot buat hal aritu,.masing2 tkut,sedih,marah,geram sbb xbley bukak,.yg pntingnyer,rmai yg mrh sbb entri ilang dn komen latest sume ilang,.hehe,.sy dh lame xupdate,xon blog,so,xtau sgt,.hehe,.

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

welcome to dunia blogger again mama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...