08 June 2011

RESEPI JOM MEMASAK


Nak masak apa hari ni? (ini ayat surirumah tangga sepenuh masa)...Nak makan apa hari ni? (ini ayat kakitangan awam time rehat)...Kita nak makan kat mana hari ni? (ini ayat orang kaya)...Siapa kita nak makan lepas ni? (ini ayat ahli-ahli politik)

Ada orang yang suka masak...Ada orang just suka makan & ada orang yang suka masak best-best lepas tu makan sendiri...tapi ada jugak yang suka masak & bagi jiran makan sama-sama...

Sekarang, ramai anak-anak dara yang malas nak masak & tak tau masak...kalau rajin pun just masak makanan yang simple-simple tak sampai setengah jam dah siap...semua guna barang-barang instant...kalau kahwin pun just ambil pembantu rumah...nak senang kerja punya pasal tak payah susah-susah ke dapur nak memasak...tu yang bahaya bila husband tiap-tiap hari makan hasil air tangan maid bukan isteri sendiri...mana tak suami suka makan luar...makan luar ni ada dua maksud either dia suka makan kat luar misalnya kat restoran or curang dengan perempuan lain or dengan maid sendiri

Moral of the story, kepada anak-anak gadis yang nak kahwin tu better start dari sekarang belajarlah memasak...tak susah pun macam-macam resepi yang kita boleh dapat kat internet sekarang ni...just online & klik jek resepi apa yang kita teringin nak masak & bakal pasangan kita suka makan...cara paling mudah nak pikat hati suami senang jek, just masak best-best & bagi suami makan...confirm dia tak makan luar

Nak lebih mudah kat sini ada tempat yang paling best untuk mencuba or berkongsi resepi baru! Rugilah kalau masak & makan resepi sendiri. Apa kata kita tukar-tukar?



Klik SINI Kalau Anda Nak Mencuba Or Berkongsi Resepi 

Ada macam-macam resepi mengikut kategori. Contohnya macam kat bawah ni;

Ayam | Cookies | Daging | Dessert | Ikan | Kek | Kuih-muih | Laksa | Mee | Minuman | Nasi | Pencicah | Roti | Sayur | Seafood | Snack | Sup | Tart | Telur | Western Food & macam-macam lagi

Beribu-ribu resepi yang ada kat sini...pilih jeklah yang mana berkenan & senang nak masak & lagi menyelerakan...boleh share macam-macam idea tentang masakkan kat sini...Lastly, enjoylah MEMASAK!

*nota kaki berbau :
Masukkan sedikit minyak & tumis bawang sehingga berbau harum kemudian masukkan garam secukup rasa, jangan lebih takut kena darah tinggi & kemudian makanan siap untuk dihidangkan...Resepi bawang tumis bersama garam

4 KOMEN:

Syuxer said...[Mari Balas Komen Ini]

anak2 dara memang kena belajar memasak sekarang..kalau tak, x buncitla perut suami..heheh..suami buncit sikit kadang2 itu trademark suaminya bahagia..

aku x suka kalau bakal bini aku asyik suh makan kat luar heheh..

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

laki yg perut buncit mknanya istri pndi memasak...laki yg slim?...hoho...mkn tulang hr2 buat sup

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

yokk masak...saya suke masak,tapi hancur...hee...

p/s:pandai beno buat ayat makan2 tu ekkk...ayat org politik tu....huu

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

nairaariaa : ayat org politik mmg camtu...makan org lain sblum kena mkn...hoho...sempang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...