24 June 2011

MALAYSIA 10 LEBANON 11



10 vs 11
2-1

Berbekalkan 10 orang wira yang tinggal waktu awal masa kedua, team Malaysia masih mampu mengekang asakkan 11 orang pemain Lubnan...Kita menang 2-1!...satu tugas yang cemerlang buat anak-anak buah Ong Kim Swee



Ramai yang gumbira dengan keputusan ni walaupun terpaksa melalui saat-saat getir masa 2nd half...mau gugur jantung nak tunggu referee tiupkan wisel penamat...Alhamdulillah...menang jugak Harimau Muda Malaya

Bravo untuk skuad olimpik kita sebab berjaya melayakkan diri ke pusingan ketiga ataupun final round peringkat kumpulan kelayakkan Sukan Olimpik London 2012...Bila Gary Steven Robbat dapat 2nd yellow card team kita dah start kalut & goyang...bak kata pengacara Zainal Abidin Rawop "team kita tak bermain bolasepak pada separuh masa kedua"...nasib baik spirit diaorang ni kuat dapat jugak bertahan



Faktor utama kemenangan diaorang ni ialah semangat & stamina yang tinggi & boleh menyerap tekanan...dari segi taktikal aku rasa masih banyak lagi yang kurang & boleh improve...hope, diaorang dapat tunjukkan permainan yang lebih best lepas ni sebab semua muda-muda belia belaka...ada masa lagi nak polish bakat-bakat diaorang kasi kilat & bersinar serta bersilau bukan macam pancaran laser

Walaupun team kita menang benda alah ni still menghantui kita...


Cukup-cukuplah penyokong Malaysia...kalau rasa nak melaser-laser tak payahlah perabis duit nak pergi tengok live match kat stadium...duduk aje lah kat depan TV lantaklah nak main suluh lobang hidung pakai laser ke apa takde siapa pun yang marah...dah muaklah tengok laser-laser ni buat orang menyampah tengah syok tengok match tiba-tiba ada gangguan laser...memang spoilt...Tak maulah nanti kita kena cop menang sebab laser lagi...Come on Malaysian!...Show your truly spirits...Tanah Tumpahnya Darahku...

*nota kaki berbau :
Kaki Bola ialah orang yang betul-betul meminati sukan bolasepak manakala Kaki Kacau ialah orang yang suka buat kacau walaupun ketika menonton perlawanan bolasepak...Kaki Bangku ialah orang yang tak tahu main bolesepak...Anda Kaki yang mana???

GRADUAN ASPIRE 2011 | Mulakan Karier Anda Disini

5 KOMEN:

Sazali said...[Mari Balas Komen Ini]

congrate untuk team harimau muda.. Malaysia Boleh

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

ini harimau muda baru nak tumbuh taring...xsbr nk tunggu taringnya pjg

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...[Mari Balas Komen Ini]

eheheheee sayer kaki sendiri...

SYAFIQAHSALEH said...[Mari Balas Komen Ini]

ala..tak beli beli lg jersi mesia..nak sngt! :D

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

he..taw xpew..skrg byk men laser je...suke2 hati jew...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...