28 July 2011

MALAYSIA VS SINGAPORE




1 Malaysia rasa benda yang sama...1 Malaysia rasa sedih...1 Malaysia rasa kecewa...1 Malaysia rasa hampa & 1 Malaysia masih tak dapat terima kekalahan pasukan kita termasuklah OdahOne...kita tak kalah kat tempat sendiri cuma seri 1-1 tapi tak layak untuk ke pusingan seterusnya dengan aggregat 6-4

Tapi, kalau kita perasan dalam banyak-banyak slogan yang ada pada kain rentang time match kat Stadium Bukit Jalil, OdahOne tertarik dengan slogan yang kat bawah ni;

100% MALAYSIANS...NO FOREIGNERS!

Mungkin benda ni boleh mengubat sedikit kekecewaan kita walaupun ayatnya macam ayat orang yang agak kecewa & tak dapat menerima kekalahan...hoho...tak kiralah team kita menang or kalah yang penting we are truly Malayan Tigers...pasukan kita mengaum dengan penuh kejantanan...

Daripada jurulatih hinggalah barisan para pemain kesemuanya adalah pemegang mykad...kita tak perlu jadi KIASU...badan singa tapi muka beruang panda, ekor 3 lions & kacukkan macam-macam binatang lagi...kita tak perlukan harimau dari England, China, Serbia mahupun Bosnia sebab hutan kita masih banyak lagi anak-anak harimau yang menunggu masa untuk mengaum...tunggu jelah masanya untuk kita bangkit semula

Walau apa pun, tahniah jugak buat pasukan Singapore sebab berjaya mempertahankan kemenangan tempoh hari disamping berjaya membuat serangan berbahaya...nasib baik KFCM berjaya menangkis banyak serangan kalau tak lagi banyak team kita kena...anyway, cuba lagi 4 tahun akan datang...

*nota kaki berbau :
Harimau Malaya tak kalah pada Sang Singa jantan asli, tapi kalah pada Singa Kacukkan

14 KOMEN:

Azura Mendezz said...[Mari Balas Komen Ini]

tu la..Cik Mendezz yg dh jarang tgk bola ni pon dok terlompat2 dpn tv td..
hehehe!!apa2 pon..im proud with malaysian tiger's perfomance..
mmg jauhh lebih baik dr dulu..
yg mengembalikan 85000 penyokong kembali memenuhkan stadium menyokong mereka.. =)

http://azuramendezz.blogspot.com/2011/07/lebih-baik-dr-duluthanxs-harimau-malaya.html

HARITH ISKANDAR said...[Mari Balas Komen Ini]

dh agak mmg susah nk menang sbb singapura tu kan singa yg suka berpura-pura?nk merdeka dulu pon main tipu & berpura-pura..sini belom umum lg dorang si komunis tu dh umum keluar dr Malaysia.ces..inikan pula bolasepak?..lagi la menipu & berpura-pura.player singa pura-pura pon asyik sakit je manjang.nampak sangat berlakon.pengadil pon xnak layangkan kad sbb lengahkn masa.iskkk.xadil sungguh.mm.kene beli kottt?tapi aku kecewa jugak la dengan dfend kite ni..sayang la.selalu je bolos dari peringkat per1 lg dh nampak lembab part ni.mujur ade fahmi dpt selamat byk gol.HEBAT KFCM..bkn kfc kasut tau..hehe
xpe lah.cube lagi tahun2 akan datang.sbb aku masih percayakan team Malaysia.be positive wlaupon hati sakit.
-peace.No WAR-

soooooour said...[Mari Balas Komen Ini]

4eva Malaysia!

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

yyup! sokong odah betul tuh..ape3 pun tahniah pada malysia dah smpai ketahap ni pon dah kire ok..malysia boleh!

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

Yes! Yes!... nasib bek kita seri 1-1... nanti boleh men timbal balik kat singapore plak xlah susah sgt kn..nanti kita just kena score sebijk pastu, bertahan je n blakon sakit macam nak mati...kena angin sikit jatuh & buang masa byk2 barulah namanya kiasu!@takut kalah...come on msia!.. aku nk g r nnt tgk kat stadium Jalan Besar Singapore...??????...panas xhbis lg ni...hoho

qellissa said...[Mari Balas Komen Ini]

hai lama tak nampak...hihihi
I pun tak suka tengok bola ni, tapi bila member2 hubby dtg tgk bola kat rumah tertengok juga lah match malm td. memang bagus si KFCM . tangkas tangkap bola. kenapalah masa first match tu tak amik dia jadi keeper..haissshh..tapi geram tengok pelakon2 handalan singapura tu..asik2 sakit saja nak lengahkan masa lah tu..

hANIF said...[Mari Balas Komen Ini]

bETUL...SEMUA MASALAH TAHU..BUKAN ANAK JATI SINGAPURA JARING GOL..!!
BACA BLOG I SAMA DENGAN PENDAPAT U

hANIF said...[Mari Balas Komen Ini]

bETUL...SEMUA MASALAH TAHU..BUKAN ANAK JATI SINGAPURA JARING GOL..!!
BACA BLOG I SAMA DENGAN PENDAPAT U

org muo said...[Mari Balas Komen Ini]

khairul fahmi hero harimau malaya

cik azeya said...[Mari Balas Komen Ini]

haha. terbaiklah nota kaki berbau anda. XD

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

salam odahone
kita seri 1-1 tapi tak dapat nak masuk senarai kesebelas uatama
ni sebab kalah 5-3 kat stadium singapore hari tu
3 gol free bg singapore tanpa keeper jaga bola langsung.
nasib baik kali ni apex turun
tapi kecewa nyer

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

bagi momoy singa kacukan ke tak , kalau dalam game tak kira tu semua
janji semangat berjuang habis-habisan yang penting

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

wsalam MOMOY...yup stuju gak keeper byk tgk bola jek takde try nak tangkap or tepis bola

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

takpe focus pada olimpik plak
salam ramadhan al mubarak odahone
minta maaf jika ada salah silap
jom ke surau mlm nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...