05 July 2011

SHOWDOWN 2011 | THE FINAL SHOWDOWN





Esok Showdown 2011 dah pun sampai ke peringkat Final Showdown...ada 4 krew yang memang gempak akan buat showdown esok...diaorang semua memang superb & layak untuk berentap ke final...jom layan krew-krew ni...





Diaorang semua ni akan mempersembahkan tarian dengan ‘style’ “krump-ing”, “lock-ing” dan “break dance” time final nanti...pilihlah krew mana yang korang suka...tapi aku tengok krew-krew kali ni lagi gempak sebab ada macam-macam style & lebih variasi...macam-macam element tarian yang diaorang selitkan berbanding Showdown 2010...krew-krew lebih kreatif dengan menggabungkan tarian-tarian lain dalam setiap persembahan...taklah stick pada tarian hip hop jek

SHOWDOWN 2011 start on air pada 6 April 2011, setiap Rabu jam 9.30 malam di 8TV...aku pun tak pasti ramai ke tak yang layan rancangan ni...budak-budak muda yang baru nak naik minat kot...aku yang dah tak berapa muda pun layan jugak...paling aku suka time 'Battle'...lagipun dulu aku suka main game 'Samurai Showdown'...ni yang sampai terbawak-bawak...rancangan SHOWDOWN memang satu-satunya rancangan pencarian tarian krew jalanan yang tergempak di Malaysia untuk mencari krew terbaik...best among the best beb!

Kalau dulu orang pandang tarian jalanan ni macam sesuatu yang tak berkembang just kat jalanan jek...bergolek-golek & terkinja-kinja kat tepi-tepi jalan sambil orang lalu lalang tengok & pandang negatif...yelah dah nama pun JALANAN orang mesti dah set kat kepala benda yang tak elok...tapi, kalau diubah jadi bahasa orang puteh bunyinya jadi best sikit 'Street Dance' walaupun maksudnya sama jek...macam jugak street soccer bila dinaik taraf dimainkan dalam gelanggang & tukar nama Futsal terus popular & ramai yang nak main tak kira laki or perempuan

Rancangan Showdown ni dah pun menaikkan taraf tarian jalanan ke suatu tahap yang lebih tinggi disamping mengubah persepsi masyarakat terhadap tarian ni...tarian jalanan pun nak jugak penghormatan & perhatian setaraf dengan tarian-tarian glamer yang lain macam ‘ballroom dancing’ & tarian tradisional...taklah orang asyik  nak layan tarian zapin & tarian makyung jek...tapi kalau tarian tiang lagi ramai yang suka layan


Kat atas ni Penyampai radio Fly FM, Hafiz Hatim orang yang tanggungjawab mengacarakan SHOWDOWN 2011 termasuklah time Final Showdown esok...dia buat jobs memang sempoi sambil dimeriahkan dengan kehadiran Joe Flizzow, penyanyi rap terkenal dan Maple Loo (koreografer / penari) selaku juri tetap SHOWDOWN 2011...Jom kita Showdown esok!...Siapa yang akan dapat Grandprize RM50k???

*nota kaki berbau :
Are You Ready for the showdown? The whistle got to blow.......downnnnnnnn!...Preet!...Preeet!...Preeeeet!


MTV World Stage is happening Live in Malaysia at iCity Shah Alam on 24th July 2011

8 KOMEN:

ken said...[Mari Balas Komen Ini]

enjoy their dance moves :)

mar yanie said...[Mari Balas Komen Ini]

HMC phlow!!! semua hensem2,kemas2 n yg penting menari mantap!!

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

ken : me tooo

mar yanie : yup HMC mmg mantap time menari...tapi ensem xde markah kot...hoho...

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

waa..kite pom suke nie..da nak final...tahun ni asek terlepas je tengok..i loike hmc phlow....lalala~

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

best2 shida pon nk tgk juga hope dpt balik awal nnt uwaaa...huhu

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

nairaariaa : suka hmc phlow gak ker...sure sbb ensem gak ni

odah@shida : xpe start kul 9.30pm ada masa nak blk awal tu...lainlah kalo amik OT...hoho...get ready 4 the showdown

Siti Safiyyah said...[Mari Balas Komen Ini]

perghh rm50k tu.. kalah hadiah imam muda.. huhuhu

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

Siti : yup...hadiah juara AF lagi banyak padahal nyanyi xbest mana pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...