18 July 2011

MALAYSIA VS CHELSEA




The Gunners sudah...The Reds pun sudah...The Red Devils tahun-tahun dulu sudah...Kini, The Blues pulak datang ke Malaysia...hari tu giliran bapak harimau sekarang ni giliran anak-anak harimau pulak yang baru nak tumbuh taring...1st match habis bapak harimau kena bedil dengan meriam langsung tak nampak kuku & taring & 2nd match keluarlah sikit taring & kuku bapak harimau...nasib anak harimau kita tak tau lagi...mungkinkan akan ditenggelami oleh lautan biru?

Anyway, hope takdelah yang provoke pakai jersi biru Manchester City ditengah-tengah lautan biru penyokong Chelsea macam yang berlaku time training session team Liverpool sebelum ni...hari tu dalam lautan The Reds tiba-tiba ada pulak terselit jersi merah jugak tapi bukan jersi team Liverpool, team Man U pulak daa...memanglah cari nahas kalau duduk diam-diam takpe gak ni saja nak buat provokasi...

Tak pasal-pasal kena bukak baju depan khalayak ramai sambil di BOO...malu beb!...maybe dia saja nak glamer kot...dengar cerita video insiden ni penyokong sebenar Man U & Liverpool kat UK pun tengok & macam-macam yang diaorang komen habis penyokong Liverpool kena kutuk...penyokong Liverpool kat Malaysia ni memang ramai giler tengok jek lah kat stadium hari tu 80k orang yang datang tengok live match kat stadium, kalah match Malaysia vs Arsenal hari Rabu lepas...lautan merah, jersi kaler belang-belang or biru memang tenggelam



Tapi, kan lagi bagus kalau insiden camni yang terjadi...ditengah-tengah penyokong Harimau Malaya yang berjersi hitam kuning tiba-tiba terselit seorang peyokong yang berjersi merah Liverpool tapi warganegara Malaysia & diaorang semua menjerit; "tukar! tukar!"...barulah patriotik sikit...nasib baik jugaklah main sponsor jersi Liverpool bukan Carlsberg lagi...kalau tak tak taulah entah berapa ramai rakyat Malaysia beragama Islam yang sarung jersi penaja arak...

Dulu, was-was jugak aku nak pakai jersi Liverpool ni, tapi bila Standard Chartered dah take over legalah sikit...marilah kita menghabiskan duit tengok bola...kalau tengok ketiga-tiga match tempat duduk grandstand entah berapa RM duit yang dah habis ek? (388x3) = ???...boleh buat bajet beli baju & kuih raya woo...







Anda peminat The Blues? Anda peminat Harimau Malaya? Malaysia vs Chelsea...Jom dapatkan tiket percuma!

*nota kaki berbau :
4-0...6-3...???...adakah 6-0??? Oh...tidak!

8 KOMEN:

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

MOmoy chelsea fan tapi sokong Harimau Malaya!
Yeah...

sop said...[Mari Balas Komen Ini]

Sokong malaysia

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

hahah.yg slh jersi 2 memang klakar.

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

MOMOY : patriotik sgguh! proud to be msian

sop : msia boleh! chelsea can!

aleen : yup lawaklah tapi sian gak mamat tu kena buli...

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

jgnla byk sgt 1-0 ckup hehee ^_^

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

shida'R : abg2 pun kena byk inikn pula adiknya...hoho...

adibdaddy said...[Mari Balas Komen Ini]

semalam baca dalam paper pasal kes ini. Rooney siap dia kata legend sebab berani pakai dalam group liverpool... memang fanatik betul ngan bola. thanx sebab jadi follower:)

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

ADIB : u r welcome...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...