07 July 2011

SHOWDOWN 2011 | FINAL SHOWDOWN RESULT



Showdown 2011 dah pun melabuhkan tirainya malam tadi di iCity Shah Alam...

And now the result...!!!!


Inilah Juara SHOWDOWN 2011...ELECOLDXHOT telah dipilih sebagai The Best Crew menewaskan HMC Phlow di pusingan final battle...memang tak boleh nak deny lah kemenangan diaorang ni...lagipun Elecoldxhot memang konsisten dari awal competition Showdown 2011 lagi & jarang mengecewakan peminat yang tengok tarian diaorang...ada jek element baru yang diaorang tunjukkan & maybe itu yang membezakan Elecoldxhot dengan krew-krew yang lain...diaorang punya persembahan memang superb, menarik & penuh energy...

Time 1st round pun aku rasa persembahan diaorang yang paling tip top & mantap berbanding krew-krew yang lain...2nd round lagi best & paling grand semua step match dengan lagu...korang yang tengok sure terhibur kan...maybe 2nd performance ni yang bagi advantage kat diaorang walaupun time Battle aku rasa diaorang agak terabur sikit...jangan marah ok peminat Elecoldxhot...ni just pendapat aku yang hanya pandai menari tarian singa...Congratz! three thumbs up!...dapatlah bawak pulang RM50k tongtong sorang RM10k...pandai-pandai jek aku bagi-bagi kan duit diaorang


Tempat Ke-2 pula jatuh kepada...(drums roll)...HMC PHLOW...mereka tewas di kaki & tangan, kepala serta badan Elecoldxhot pada pusingan final battle...my favourite crew ni...takpelah diaorang kalah pun pada krew yang lagi bagus...diaorang punya 1st performance untuk final showdown ni agak bosan sikit tapi buat comeback untuk 2nd trial...memang sengaja simpan power kot untuk final performance...

Background muzik untuk 2nd performance pun best energetic sikit...memang HMC Phlow bagi all out untuk pusingan Top 3 ni & melayakkan diaorang untuk bersaing dalam pusingan Battle or Top 2...memang habis semua energy & skills yang diaorang keluarkan time battle...berentap habis-habisan sampai terabur step krew Elecoldxhot dibuatnya...aku yang tengok pun rasa teruja macam nak melompat join the battle...malangnya diaorang tak dapat jadi juara....kalau ikut pandangan aku time Battle diaorang yang terbaek...anyway good job guys aku memang syok & terhibur


Tempat Ke-3...BOUNCE STEPPERZ...Krew ni memang mewarnai dunia Showdown 2011 dengan element yang baru lain daripada yang lain...diaorang tampil dengan street traditional menjadikan krew Bounce Stepperz ni krew yang paling unik dalam Showdown 2011...mereka menggabungkan street dance dan tarian tradisional melayu sebagai genre tarian mereka...syok jugak tengok performance diaorang ni sebab nak tunggu tarian tradisional apa pulak yang diaorang nak ketengahkan pada setiap showdown...

Time 1st round diaorang bawak tarian tradisonal India...layankan jek tapi belum cukup nak buat peminat & judges impress...untuk Top 3 round diaorang selitkan pulak tarian bercorak Kemelayuan tapi bukanlah tarian yang layu-layu...adalah nilai estetika yang tersendiri...macam biasa untuk competition camni orang just nak tengok persembahan yang ada energy bukan Tarian Makyung or Tarian Kebudayaan...So, tak dapatlah nak teruskan dalam pusingan Battle...anyway, diaorang dah buat satu fenomena baru dalam Showdown 2011 yang mungkin akan jadi ikutan


ROKUSTEPS MENDUDUKI TEMPAT KE-4...mendapat undian yang terendah dalam Final Showdown...awal-awal lagi krew ni dah terkeluar tak dapat join Top 3...lagipun persembahan diaorang just biasa-biasa jek...takde kelainan or keistimewaan yang jelas ketara...sebab kat Final showdown ni peminat & judges just nak tengok something diffrent yang outside the box...kalau boleh guling-guling or pintal-pintal kepala 360 degree lagi bagus...hoho......tapi, syabas sebab Rokusteps satu-satunya Bboys yang bertanding di Final Showdown 2011...

The final whistle got to blowdown...... !!!!!


*nota kaki berbau :
Suka-suka...joget dipinggir jalan...berjoget walau bukan street dance asli  yang penting kita bisa hepi???



F&N’s Big Fun Fest is back. Come to Bukit Bintang on the 23rd of July and join the biggest dance mob in town!

5 KOMEN:

HasNah Kawaii said...[Mari Balas Komen Ini]

tak tengok pun semalam.

ingatkan HMC phlow boleh menang..

yelah, dorang kan curious sgt nk menang.

tp, dapat no 2 tu kira ok lah :)

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

HMC bes juga mlm td.walopon alin lg sker ECX.tp ECX plak yg mcm tggelam.huhuh

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

hasnah : yup! no2 ok lah ek

aleen : HMC best time battle jek tapi ECX best time 1st n 2nd round

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

memang dah agak ELECOLDXHOT akan menang!
show diaoarang selalu tampak kemas dan mantap

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

yela MOMOY dieorg py show maintain jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...