04 August 2011

POKOK TENGKORAK LEMBU


Kepala-kepala lembu yang dah pun arwah kena sembelih

Pokok Tengkorak Lembu...mungkin ni nama yang paling sesuai untuk pokok ni...OdahOne snap gambar ni waktu  nak beli daging hujung minggu lepas...mungkin ni cara tokey jual daging kat sini nak tarik perhatian customer untuk singgah beli sekilo or berkilo-kilo daging kot...mula-mula tu scary jugak bila tengokkan pokok ni sebab lokasinya pun terletak kat tepi jalan utama dari Muar nak ke Batu Pahat

Ingatkan tadi tempat pemujaan kepala lembu...tengoklah bersusun tengkorak lembu kat atas pokok ni...rajin pulak tokey ni nak wat collection kepala lembu yang dia dah sembelih...biasa kita dengar hobi mengumpul setem tapi yang ni pelik sikit...nasib kaulah lembu siap ada "Hall Of Fame" lagi kat atas pokok...glamer macam artis Hollywood...entah apa agaknya perasaan lembu-lembu yang lain kalau diaorang tengok pokok ni ek???...mesti sadis & pilu

Nasib baik jugak orang ni just jual daging lembu jek...kalau dia jual daging manusia mau dia gantung tengkorak kepala manusia kat pokok tu...hoho...berhantulah pokok tu malam-malam dengar suara orang menjerit-jerit kena sembelih...maybe malam-malam kita boleh dengar suara lembu kot kat pokok ni..."MOO...MOO...MOOO"


Para pelanggan tengah tunggu turn nak beli daging & tulang buat sup
Antara kepala lembu, buah durian & buah binjai...Apakah persamaannya???



USB Modem pun ada macam-macam design ke? Pilihlah yang mana suka!!


*nota kaki berbau :
Jangan jadi malas macam lembu...tapi, malas-malas lembu ada jugak hasilnya...daging boleh makan, susu boleh minum, tulang & ekor boleh buat sup, tengkorak kepala boleh gantung kat atas pokok???

16 KOMEN:

HARITH ISKANDAR said...[Mari Balas Komen Ini]

itu la,boleh minum susu lembu tapi kan xde srg pon yg minum susu lembu tu panggil lembu tu mak..kesian kan kan kan kat lembu tu kan?mcm anak derhaka pulak hehehe :p
-gurau pagi-

qellissa said...[Mari Balas Komen Ini]

wah baik punya posing mamat baju merah tu nak tggu daging..hihihi..eh u kampung kat johor ke Odah?

Azura Mendezz said...[Mari Balas Komen Ini]

Hahahaahahha!!Kalo Odah pegi ari Selasa mesti kita jumpa..
Cik Mendezz ada gak nmpk tengkorak2 ni..
tp xterasa plax nk hamik pix time tu..
=P

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

kreatif.. jd lawa plak pokok tu.. huhuh

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

isk..scary jer momoy tgk
macam tak lalau plak nak mamam
erkk..

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

harith : zmn skrg rmilh yg pggil lembu mak ek sbb rmi yg mnum susu lembu...hoho...

Qelissa : ntah mamat mana ntah...Odah org taypeng One yg org muo...mmg slalu trun muo sbb muo best

azura mendezz : yup, tapi crowded sgtlh kt situ ssh mau prking...saja jek amik gmbo tu smntara tgu nk bli dging

gnesop : yela, lawa gak tp tgk lama2 menakutkn gak rasa mcm lmbu tu mmnggil2...hoho...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

MOMOY : xpe mkn dging jek jgn mkn kepala lembu...

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

uihh..dasat tokey tu siap gntung kpala lg..huhu gerun ah..odah..

Azura Mendezz said...[Mari Balas Komen Ini]

Cik Mendezz kuar dlm kol 11++ gitew..
so mmg kete parents Cik Mendezz jek la yg sebijik parking elok2 dpn kedai tu ms tu..
hihihi! =P

♥BELLALICIOUS♥ said...[Mari Balas Komen Ini]

seram je tgk. HEHEHE

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

mak aih,ngeri gile!Hu3

Saiful Bakhtiar said...[Mari Balas Komen Ini]

menarik gak kpala lembu tu

Fairosza said...[Mari Balas Komen Ini]

seram gak tngok mlm2...pastu suluh cahaya samar2 sket...sendiri2...huahua

tq odah follow.=)

org muo said...[Mari Balas Komen Ini]

he he tu mercu tanda pekan parit bakar odah oii... daging yg dijual mmg fresh baru keluar dari ladang...bila kita blh begambo kat situ odah :)

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

org muo : crlh view yg menarik sket kalo nk bgambo xkn kat dpn kpala lembu...hoho

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

alamak terasa scary je... kalau mlm2 camne ye lalu tepi situ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...