12 August 2011

BERBUKA BERSAMA KELUARGA



Mr. Google Image


Nikmat yang paling best time puasa ni ialah bila time berbuka...jadi bertambah best lagi kalau dapat berbuka bersama-sama family...juadah yang jual kat pasar or bazar ramadhan tu takkan sama dengan juadah yang dimasak oleh emak sendiri...walaupun kat bazar ramadhan ada beratus jenis juadah, kuih & air pelbagai rasa & berwarna-warni...

Oleh itu, kepada sesiapa yang masih ada keluarga & ada masa serta mampu untuk berbuka bersama keluarga marilah kita pulang ke kampung halaman masing-masing...kalau tak menyusahkan, requestlah makanan kegemaran yang kita suka makan time bulan puasa pada ibu masing-masing...


Tapi, biasanya naluri seorang ibu bila dapat tau jek anak nak balik rumah automatik dia akan masak apa yang kita suka makan tanpa disuruh...setuju?

Marilah Berbuka Bersama-sama Keluarga...

*nota kaki berbau :
Mari berbuka bersama air 7 rasa & 7 warna...air jagung (kuning), air katira (hijau), air milo (coklat), air sirap bandung (pink), air sirap (merah), air lemonade (biru) & air mata kucing (hitam)

11 KOMEN:

roha said...[Mari Balas Komen Ini]

setuju sangat. yay! esok blik kg leh berbuka dgn keluarga tercinta ;)

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

roha : OdahOne nak blk ptg ni...JOM!

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

puasa kali nih belum dapat peluang lg nak berbuka dgn seisi keluarga.hu3

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

mmg plg best berbuka dgn keluarga :)

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

naseb lah shida masih bsama kluarga hehe..mmg hari2 mkn ngn parent..cuma adik2 n kak abg je xde..cuma kdg2 dorg balik juga..mkn skali bbuka..tgu la last week puasa sume balik da..yay syok..

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

seronok
tapi momoy tak ada sape2
so ini ramadhan dan raya kali ke-4 berbuka sorang2 dan raya sorang

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

aleen : xpe ada byk masa lg ni...

gnesop : setuju!

shida'R : amboi bestlh kalo cmtu

MOMOY : sedihnya MOMOY...xpela yg pntg sabar & hepi

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

ye. hepi tgk orang hepi =)
amboi ... momoy tak tahu rupanya odahone boleh list kan 7 jenis warna air. hebat

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

dengan keluarga mertua dah.. keluarga sendiri belum lg.. dok tgu turn nak berbuka dgn family sendiri pulak

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

MOMOY : tu baru tujuh sbnrnya ada mcm2 kaler lg air yg ada jual time bulan puasa ni...tapi kalo masuk dlm perut kuarnya tetap warna yg sama...maha suci Allah

Syiela : oic kena tnggu turn ek...xkwen lg xtau plak cmni...hoho...kena prepare schedule awl2 ni...

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

bestnye dapat berbuka dengan keluarga.walaupon lauknye simple,tapi tu yg jadi rebutan adik2..hehe,gelojoh n seronok..naira sejak bln puasa tahun nie xbuke same family lg...sob3x...harap2 dapat buke nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...