20 October 2011

RISIK MEMPELAI


KLIK image kalau nak singgah...

Minggu lepas OdahOne banyak habiskan masa untuk menyelesaikan misi yang bernama 'Ops Kawen'...misi kali ni agak mencabar sebab kena berhijrah dari satu tempat ke satu tempat yang lain semata-mata nak cari butik pengantin yang vogue...Parit Buntar adalah destinasi pilihan sebab dekat dengan lokasi majlis

Area Parit Buntar ni memang banyak sangat butik pengantin...banyak sangat pilihan kalau 1 hari nak ushar semua tempat memang tak habis...lagi banyak kita ushar lagi banyak baju cantik-cantik yang kita jumpa & lagi menarik pakej yang akan kita dapat & lagi banyak bajet yang kita dapat save...itulah kelebihannya kalau kita rajin buat survey...tapi, kekurangannya pun ada gak...kepala jadi pening & badan jadi letih secara automatik

Lebih dari 8 butik pengantin yang kami sempat terjah...mata pun dah naik berpinar-pinar tengok manik-manik pada baju pengantin...terpaksa ambik macam-macam pamplet dari setiap butik & buat perbandingan...bukannya cerewet tapi just nak cari pakej perkahwinan paling bajet...kalau duit banyak takpe gak, cari jeklah butik yang grand-grand & ambik pakej yang paling mahal sure cantik & glamer

Final decision perlu dibuat kalau ikut nafsu memang semuanya cantik...last sekali ushar punya ushar OdahOne pilih yang ini 'Butik Pengantin Risik Mempelai' sebab pakejnya yang menarik, worth it sesuai dengan bajet, baju & solekkannya cantik, layanan yang friendly yang paling penting ownernya jenis yang lebih kurang & tak kesah...lokasinya pun terletak kat tepi jalan utama senang nak nampak

Mula-mula OdahOne pelik jugak dengan nama kedai ni kenapa Risik Mempelai...orang dah jadi mempelai buat apa nak dirisik lagi carilah yang bukan mempelai kan still ramai lagi kat luar tu

So, ownernya pun jawab dengan panjang lebar; kalau nak jadi mempelai orang lelaki kenalah merisik dulu barulah boleh mempelaikan diri...yang orang perempuan pulak lepas dirisik barulah boleh jadi mempelai...bukan boleh main belasah jek sebab kita kan orang Melayu ada adat lagipun nak kahwin dengan anak orang bukannya dengan anak kucing

Terdiam kejap OdahOne...tulah mulut gatal sangat nak tanya...tapi, ownernya ni memang suka bergurau...OdahOne tak kesah memang betul apa yang dia cakap tu 

Owner butik ni nama Syahrul...orangnya sempoi jenis soft guy tapi bukan jenis yang mengada-ngada tu...muda-muda lagi dah ada butik & pandai cari duit sendiri...dia ni jenis yang kalau kita melayan lagilah dia makin menjadi...kenalah regu dengan OdahOne...rancaklah kami berborak...One pulak takes time untuk faham bahasa orang utara...kalau kita cakap slow-slow dia fahamlah tapi kalau laju sangat makin lambatlah pick up dia nak faham...


Baju kat sini memang cantik-cantik...memang Syahrul design sendiri manik pun dia jahit sendiri...kami tengok macam-macam jenis manik berlambak kat atas meja dia...hasil kerjanya pun kemas & memang up to date...bila tengok banyak sangat baju yang cantik startlah Odah nak tukar theme kaler lain...nasib baik One ada, dia yang nasihatkan kita stick dengan theme asal sebab banyak barang kahwin yang dah beli kaler tu...biasalah orang pompuan pantang tengok baju cantik
 
Yang paling penting sekali makeup mesti cantik...takmaulah kecantikkan pelamin menenggelamkan kecantikkan si pengantin...cantik ker si pengantin?

Kami ambik pekej lengkap semua sekali senang tak payah fikir banyak-banyak...set terdiri daripada pelamin, bilik tidur, meja makan pengantin, kek 3 tingkat, baju 2 set siap dengan aksesori, 2 kali solekkan, tilam nikah, photographer siap dengan album gambar...yang paling best semua hiasan pada pelamin, bilik tidur & meja makan pengantin termasuk bunga tangan diaorang guna fresh flower@bunga hidup bukan bunga mati@plastik...ala-ala garden gaklah...

Kira berbaloi dengan harga...dapat pun baju baru, baju belum habis jahit manik lagi tapi dah nampak lawa...tanpa membuang masa kami pun terus sambar baju tu


Dah siap fitting baju & pilih design pelamin semua OdahOne terus deal & bayar deposit...senang nak bincang dengan orang yang friendly & lebih kurang ni...butik-butik sebelum ni memang ada yang lagi murah tapi cara layanannya tak berapa best & bila nak tambah benda yang kecik-kecik pun nak charge duit...dengan budak Syahrul setakat benda yang kecik-kecik dia tak berkira sangat pun kira cincailah orang Cina cakap...tapi hasil kerja tak cincai tu yang mustahak

Misi kami pun berakhir disitu dengan penuh kepuasan...hope, semuanya berjalan macam yang dirancang...misi yang seterusnya ialah memastikan berat & bentuk badan kekal seperti sekarang supaya baju kahwin yang dah siap di fitting muat sekali masuk jek tanpa perlu di alter banyak-banyak kali

*nota kaki berbau :
Sorang utara (Tepeng) & sorang lagi selatan (Muo) berjumpa pulak kat tengah-tengah (Kolumpo)...Indah sungguh bumi tuhan

10 KOMEN:

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

xsgka odah kita ni dekat dah..tepeng mali...hehee ^_^

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

syok kan cari mencari.. tp mesti pening sbb byk pilihan.. hahaha
tgk2 bajet juga

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...[Mari Balas Komen Ini]

wahhhh beshnye bab memilihhhh

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

shida : Tepeng mali xde smbong..

sop : mmg png pn...nseb bek dh setel...kalo org yg kwen byk2 kali tu cmne agknya??/

mya : bab memilih mmg best tp bab mmbyr yg xbest..hoho

Azhafizah[フィザ] said...[Mari Balas Komen Ini]

wahhh..darah manis ni..semoga selamat berjalan dgn lancar majlisnye nanti..kompemlah si pengantin lagi cantik..btw,baju tu cantik dan gojes la..

Youpie Eppy said...[Mari Balas Komen Ini]

suke entry ni....
sonok la dpt pilih2

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

byk jugak offer die...bestnya da nak kawen...tringin jgk...hu...smoga segalanya lancar...nak kawin nnt ajak la...hu...xmalu offerkan diri lak...he~

qellissa said...[Mari Balas Komen Ini]

wah dah nak kawen ke Odah? bestnya...time cari2 mak andam ni mmg best...cun2 gak baju kat Risik mempelai ni ye..

org muo said...[Mari Balas Komen Ini]

smoga apa yg dirancang berjalan dgn selamat. Selamat pengantin baru odah.. tahniah. org muo nak dtg jemputan boleh :)

♥Aien Najwa♥ said...[Mari Balas Komen Ini]

dapat design terbaik sangat berpuas hati..nak kawen daaahhh???..happy utk OdahOne..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...