30 October 2011

3 PERLAWANAN 3 RASA


Adam N9 Amie Ganu

Malam tadi ada 3 match yang best sampai buatkan pengusaha kedai mamak pening kepala tak tau nak pilih match yang mana satu patut diaorang pilih untuk tunjuk kat customer...kebetulan waktu ketiga-tiga perlawanan pun lebih kurang serentak...yang datang tengok pulak pakai jersi hitam putih Terengganu, Jersi kuning hitam Negeri9, Jersi merah Man U & Jersi Arsenal...semua die hard fan ni...mau kena baling kerusi kalau tak dapat tengok team diaorang main

Tak aman sangatlah tengok match malam tadi sebab asik kena tukar-tukar channel...tapi, antara 3 match ni yang paling superb sekali match Chelsea vs Arsenal

Memang terhibur dengan corak permainan diaorang...score pun banyak...Van Persie yang memang tengah tip top sekarang ni dapat score hatrick tu...gol yang paling sadis bila Van Persie sambar bola hasil kesilapan John Terry yang terjatuh tak dapat sambut hantaran ke belakang...gol ni lah yang menyebabkan corak permainan Chelsea jadi terencat & menjadikan keputusan muktamad Arsenal 5 Chelsea 2 walaupun 1st half Chelsea dah lead 2 - 1

Lagi satu match pulak Everton vs Manchester United...nasib baik game ni start awal sikit dapatlah layan game ni even tak sehebat Chelsea vs Arsenal...Our favourite team Man U pun menang jugak malam tadi walaupun just score 1-0 tapi dah cukup untuk wake up dari kekalahan besar dengan Man C hari tu...cis bedebah! memang tak boleh ingat kembali game tu...Chicharito score untuk Manchester United 1 Everton 0...Go Javier Hernandez!

Yang paling sedih tengok match final Piala Malaysia...poor Terengganu silap sikit terus punah harapan nak julang Piala Malaysia...macam jugak kesilapan John Terry yang terjatuh tak dapat sambut hantaran, gol penyamaan Negeri Sembilan pun hasil kesilapan yang tak sepatutnya berlaku...bola mudah melantun masuk dalam gawang Ganu & tak dapat ditangkap dengan kemas oleh penjaga gol Sharbinee Alawee...terus terdiam penyokong Ganu

Bila dah dapat score gol penyamaan momentum game pun terus berubah & N9 pun dapat score lagi sebijik gol & menang; Negeri Sembilan 2 Terengganu 1

Gol kemenangan Hai-O memang brilliant & membuatkan penyu terus menangis teresak-esak...anyway, game semalam memang seimbang dua-dua team saling menyerang cuma luck takde untuk team Ganu...syabas buat team Negeri Sembilan sebab dapat julang Piala Malaysia tahun ni setelah kempunan tahun lepas...semangat juang N9 memang hebat...hope, tahun depan kita dapat tengok team lain pulak beraksi untuk pentas final Piala Malaysia...hoho...jangan marah


*nota kaki berbau :
RM50 bising dah menang suka, RM50 bising jugak dah kalah menangis, RM50 langsung tak bising sebab menang or kalah poket tetap masyuk

5 KOMEN:

Lya Colours said...[Mari Balas Komen Ini]

xde luck untuk penyu. takpe la adat pertandingan pasti ada yg menang dan kalah kan. cuba lagi tahun depan peteh !!

mira_nas said...[Mari Balas Komen Ini]

haha.. pening dah mamak tu ha.. len kali kena la spare tv camni..

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

bila kalah mcm tu lah tp bila mng rsa berbaloi-baloi kan.. ^_^

[silkyhazwan] said...[Mari Balas Komen Ini]

chelsea punya fans terasa tu cik kak
3-5 tu cik kak

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

lya : peteh ganu peteh!

mira : yup, kena stndby tv utk setiap channel

shida'R : mmg bbaloi...

silkyhazwan : ops! terasa ker cik bang???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...