11 April 2011

F1 RACE DI DATARAN MERDEKA



Orang sibuk layan live F1 race kat litar sepang tapi aku layan kat Dataran Merdeka jek...walaupun cuaca hujan ramai jugak yang still tak berganjak layankan race tu sambil pegang payung...tapi, ada jugak yang kental just tadah air hujan atas kepala...ada yang just stay tengok dari dalam kereta termasuklah aku...rasa macam tengok movie sambil duduk kat dalam kereta...

Berbaloi jugaklah daripada tengok kat rumah tu feel nya lain sikit...boleh tengok kat skrin raksasa, sound system pun superb...gambar cantik Astro HD lagi...tapi lagi best kalau dapat tengok live kat grand stand

Tak mampu pulak nak beli tiket mahal-mahal...dulu, aku pernah tengok F1 kat litar sepang tu & beli tiket yang paling murah sekali RM50...duduklah aku kat atas bukit tu sambil dikelilingi pokok-pokok kelapa sawit...habis badan semua gatal-gatal, nasib bail medical team kat situ memang dah standby ubat untuk gatal-gatal kulit...memang ramai pun yang badan merah-merah sambil menggaru, ingatkan aku sorang jek...

So, lepas daripada tu kalau tak dapat tiket kat area grandstand memang aku tak mahu tengok kat grandhill tu lagi...

Pada aku yang best layan live F1 race kat litar Sepang tu sebab nak tengok kepantasan & bunyi kereta Formula 1 tu...lagipun ada bunyi yang kita tak dapat dengar kat dalam tv cuma dapat dengar secara live jek...dia punya speed jangan cerita macam tak puas nak tengok, kereta tu cuma jalan sepintas lalu jek...

Anyway, thanx to DBKL sebab sponsor siaran langsung F1 race ni...ramai yang enjoy walaupun hujan

*nota kaki berbau :
"Racing drivers have balls, unfortunantly, none of them are crystal" (David Coulthard)

2 KOMEN:

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

hu3,gatal2 kulit sebab ape ye?siap med team pon da standby.asap kereta fi kah?aishhh,asap celah mane pulak kan.hu3

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

mybe sebab serangga or makhluk yg ada kat pokok kelapa sawit tu kot aleen...maklumlah duk atas rumput smbil dikelilingi pohon kelapa sawit...lainlah org yg duk kt grandstand tu...bau asap f1 bleh jd perfume...hoho!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...