14 April 2011

ALL MEN ARE BROTHERS


Genre:
Action Asian Chinese Drama

Synopsis
All Men Are Brothers also known as Water Margin tells the story of why and how 108 heroes (105 men, 3 women) gathered at the Liang Mountain and soon became outlaw armies to fight against pompous and heartless tyrants. It is a drama of martial arts, political corruption, murder, hatred and love. Led by director Kuk Kok Leung, the epic series boasts an equally epic all-star cast.

Starring: Zhang Tielin, Tong Dawei, Ray Lui, Kao Fu, Yan Kuan, Jing Gangshan, Anita Yuen, Hu Ke, and Ady An.

Every Monday - Friday
8.30pm


Siapa yang layan cerita ni???...Setiap hari Isnin-Jumaat pukul 8.30 PM kat 8TV...Layannnn....

Drama ni memang superb penuh dengan aksi kung fu & keganasan...hoho...budak-budak memang tak sesuai tengok...dengar lagu tema dia pun aku dah jadi bersemangat nak bersilat@berkungfu...nak tengok video & dengar lagu tu boleh klik kat SINI...lagi satu cerita ni memang ramai sangat hero tu yang best...hero yang terer kungfu & berlawan bukan superhero yang boleh terbang or mengarut ada macam-macam power tu...pilihlah hero mana yang korang suka, ada 108 orang hero tak kira baik or jahat, hensem or tak hensem...105 heroes & 3 heroin

 Wu Song (武松)
Harm Star (天傷星)
Nickname: "Pilgrim"
Position: Infantry
1st appearance: Episode 22/86
Hero yang paling aku suka dalam cerita ni of courselah Wu Song...dia ni memang hati kering & no mercy...tapi pada orang jahat & yang cari pasal dengan dia jek...dengan orang lain dia ok...karakter brutal tapi berhemah macam ni yang aku suka...cuma dia ni kuat minum arak tu yang aku tak berapa berkenan...tapi, bila mabuk dia jadi lagi kuat & ganas...dah macam Popeye The Sailorman lah pulak jadi kuat bila makan sayur spinach or bayam...mamat ni memang sempoi & fighting spirit dia memang kuat...wa caya sama lu beb

Siapa yang sukakan cerita Cina & Kung Fu drama ni memang sesuai untuk jiwa korang...habis cerita Roda-Roda Kuala Lumpur or drama-drama Melayu yang lain aku tak kasi orang lain tengok...pukul 8.30pm memang aku dah booking tv awal-awal & tercegat kat depan tu...orang lain nak tengok Buletin Utama pun aku tak bagi...lagipun sekarang ni tengah cerita pasal Pilihanraya Sarawak...cerita politik yang agak bosan sikit...baik aku layan berkungfu kat drama daripada berkungfu kat medan politik

8TV pun ada buat contest untuk drama ni...korang just posing depan tv time cerita ni on air ikut kreativiti masing-masing...lepas tu pilih siapa favorite hero korang & kenapa korang suka sangat kat hero tu & scene mana yang korang paling suka sekali..hadiah dia iPhone 4 best gak tu...kalau nak tahu detail tengok kat bawah ni...aku pun rasa macam nak join contest ni lah...my favourite hero siapa lagi...En. Wu Song lah...mari JOIN!...aku tolong 8TV promote contest pulak kat sini


iPhone & All Men Are Brothers Contest

Watch Every Monday to Friday start from 14 Mar- 15 Apr
8:30pm "All Men Are Brothers"
To win a brand new iPhone 4

Contest Instructions as below:
1. Take a photo of yourself with a creative pose when "All Men Are Brothers" is on air.
2. Write who is your favourite hero in "All Men Are Brothers" and why, most favourite scene

Email your photo and answer to chinese@8tv.com.my or 8tvchinese@gmail.com
The 2 winners with the most creative photo and answer will each win an iPhone 4
For more information, please log on to www.8tv.com.my
Closing date: 15 April

Ini contoh gambar yang aku ambil dari laman sesawang 8TV...kreatif tak budak ni...hoho
So, siapa yang belum layan lagi cerita ni bolehlah tengok malam ni & korang judge sendiri either best or tak cerita cina ni...selamat menonton....


Jom Layan Entry Ni Pulak... "108 WIRA LIANGSHAN | ALL MEN ARE BROTHERS"

*nota kaki berbau :
All men are brothers...setiap muslim adalah bersaudara...setiap hero itu tidak boleh digelar sebagai hero kecuali hanya di dalam dunia hero

19 KOMEN:

Kendra Bing said...[Mari Balas Komen Ini]

Discover great updates recommended and reviewed by the community from tech related to lifestyle and traveling at Kendra Bing. You'll be amazed to uncover news and articles which you otherwise wouldn't have.

Also, grab the opportunity to promote your blog postings at http://kendrabing.com for FREE while being discovered by whole lot of other like-minded people. On top of that, any of your interesting posting will stay longer on the frontpage thus achieving better audience-exposure in the long run.

Kendra Bing is the perfect portal for the right source and inspiration for your next blog posting with its massive influx of the freshest and juiciest writing materials.

JOIN today! It's FREE, quick and easy. Most of all, sharing at Kendra Bing is sexier.

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

dulu alin sker layan ceriat2 mcm ni mase skolah.skarang da kurang.hu3

Phine said...[Mari Balas Komen Ini]

drama ni best giler..saya memang xpnah miss..klau dh 8.30pm..tv memang aku yg punya...suka dengar tone sedih - woman version(lalala,,)..huhu,, sedih nyer waktu ketua diorang mati..like wu yong..so sad when looks he crying..

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@Phine...superb kn cite ni...chao gai ketua bsr puak liang shan dh mati...tapi xpe hujan tepat pada masanya ada...song jiang dari yun cheng!...wu yong penasihat yg bijak...all men are brothers!

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

uhuk2 nnt hero anda wu song tgn kudung sebelah...ending crita nie sedih gler....

ilove.trailer said...[Mari Balas Komen Ini]

a'a......ending dye kesian gillerrr....song taat sgt kt Kerajaan Song... klau x dorang da leyh gegarkan dunia dgn name PUAK LIANGSHAN...TEGAKKAN KEADILAN UTK SEMUA.......

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@ilove.trailer...alamak ending sedih ker...ini semua pegawai jahat py kerja...apolah song jiang kalo ikut ckp li kui lg bagus buat pmberontakkan & biar dia jadi maharaja...

NuRuL.SuHaNa said...[Mari Balas Komen Ini]

i love dis story very much..my hero is song jiang..sedih sbb last skali die mati cmto jer

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@NuRuL.SuHaNa...song jiang dari shandong hujan tepat pada masanya tapi mati tak tepat pada masanya...

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

huh song jiang mati dracun bsama li kui...hua rong n wu yong bunuh diri huhh sad giler.....hero2 tingal bpe kerat ja...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@Anonymous...dah xde mood nak tgk cite ni lah...dah ilang smgt bila tgk sorang2 hero mati...smlm pun dah 20org yg mati...maharaja pun bodoh ikut jek ckp pegawai jahat...

mama fahmi said...[Mari Balas Komen Ini]

huhu, akak pun sedih gak tak dpt tgk smlm, lagi sedih byk hero dh mati huhuhu!!!!

org baik2 mmg cmtu, raja pun bodoh gak ,ngape la tak dibunuh je pembesar jahat tu?!!

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@mama fahmi...ramai gak yg minat lyn cite ni ek...geram tgk si bendahara & pang5 tong guan...rasa mcm nak kapak jek guna kapak li kui!...hoho...

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

sekian sudah tamat crita nie...pape cita ni memang terbek...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@Anonymous...yup mmg tbaek...

along said...[Mari Balas Komen Ini]

@Phine dh puas sy carik lagu tema dia... yg pompuan versi tp tk jumpa... yg versi lelaki tk feel laaa... hihi...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@along...yela dapat ke cari lagu tu??? nak jugak

adibdaddy said...[Mari Balas Komen Ini]

ya ke ada contest.... mmg layan cerita ini.... aku minat ketua dia... lupa namanya... sebab memang setia habis...

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@adibdaddy...setia sgtlh song jiang tu kn best kalo dia yg takeover kerajaan & jadi maharaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...