29 March 2011

WANITA & HANDBAG


KLIK image kalau nak tengok gambar Handbag yang cun
Orang perempuan@Wanita & handbag memang tak dapat dipisahkan bak irama & lagu...pergi mana-mana sure ada jek handbag yang tersangkut kat bahu or ditatang ke sana kemari...kadang-kadang dalam handbag tu takde apa-apa pun barang yang penting, tapi pakai handbag ni dah jadi macam fesyen or barang keperluan bukan lagi aksesori...kalau tak pakai handbag tu maybe rasa macam keluar rumah tak pakai baju kot...hoho...

Apa barang yang wajib ada dalam handbag wanita??? Jom kita selongkar & try ushar sikit...

1. Wallet@purse (ini benda wajib ada sebab segala dokumen penting seperti IC, pasport, kad ATM or kad kredit semua simpan kat sini termasuklah duit, kalau ada...)
2. Handset (yang ini pun sekarang dah jadi benda yang wajib ada lagipun handset sekarang dah besar gedabak tak muat tangan nak pegang or letak dalam poket  better simpan jek dalam handbag, hope tak kena ragutlah)
3. Barangan kecantikan@makeup@perfume (mana tau makeup dah cair kena panas & nak touch up muka sikit-sikit or badan dah berbau boleh spray kasi wangi)
4. Tisu (penting jugak benda ni, boleh guna untuk kesat peluh, pergi toilet or lap mulut lepas makan, so taklah nampak selekeh sangat)
5. Kunci kereta@motor (wanita sekarang banyak yang dah bekerjaya & mampu beli kereta@motor sendiri & tak perlu tumpang orang lelaki lagi)
6. Tuala wanita (berguna semasa kecemasan or bila masa tu, ada orang segan nak cerita benda ni tapi kan normal semua wanita alami benda yang sama...lagipun sekarang dalam iklan kat TV pun tunjuk benda ni siap terjun dari atas kapal terbang lagi...kalau dulu nak beli siap berbungkus-bungkus dengan surat khabar lagi)
7. Lain-lain (spray sebuk lada hitam untuk mempertahankan diri, hand sanitizer, losyen tangan, buku nota, pen, panadol or pil-pil kecantikkan@supplement & macam-macam lagi...cuba tengok apa lagi barang yang ada dalam handbag korang yang aku tak mention kat sini???)

Tapi, bukan semua wanita yang suka pakai handbag...ada jugak yang tak suka sebab lebih suka penampilan yang ringkas lagi senang nak bergerak ke sana sini & tak mahu bagi peluang kepada peragut untuk ragut handbag...senang sikit bolehlah jalan berlenggang macam itik pulang petang...kalau ada pun just pakai handbag yang comel-comel jek ringan senang nak bawak tapi tak bolehlah sumbat barang banyak-banyak

Lelaki yang bimbit or kepit handbag wanita celah ketiak tu nampak dayus or kurang macho betul ker????

Entahlah...pada aku biasa jek tak efek langsung tahap kemachoan seorang lelaki kalau setakat kepit or pegang handbag isteri@girlfriend...tapi nampak lebih gentleman ada lah...ada jugak orang perempuan yang saja bawak beg berat-berat & sumbat segala macam alat solek dalam tu tapi boyfriend yang tukang pegang...time pergi shopping si boyfriend tolonglah usung handbag ke sana ke mari...tu tak termasuk lagi beg plastik barangan yang di shopping...habis tak cukup tangan nak pegang...kalau si boyfriend redha tak kesahlah yang penting bahagia

Ada jugak wanita yang memang gila dengan handbag...bertukar handbag ni dah jadi macam tukar baju hari-hari...kalau setakat jenama yang cikai-cikai takpe lah jugak...tapi kalau jenis yang branded mau pitam si suami or si teman lelaki...terpaksalah cari boyfriend@suami yang bergaji 10k sebulan

Itu sajalah kisah tentang wanita & handbag...Kalau nak handbag F.O.C (Free Of Charge) jangan segan-segan untuk JOIN GA OdahOne ya...masih lama lagi tarikh tutup ni...belum cuba belum try...

ODAHONE GIVEAWAY | BERSAMAMU HIDUP INI INDAH SEMUANYA


KLIK image kalau nak tengok gambar Handbag yang cun
*nota kaki berbau :
Irama dan lagu, ianya tidak dapat dipisahkan....Jika dipisahkan antara keduanya, rosaklah lagu, pincanglah irama...Begitu juga wanita dengan handbag...Jika dipisahkan antara keduanya, rosaklah rancangan si peragut, pincanglah income dia orang...Beware of Peragut!!!

2 KOMEN:

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

yang dalam handbag momoy dah odahone sebut. yang tak sebut. momoy de pencuci muka, ubat gigi dan berus gg yang bersaiz kecil. bila time waktu solat senang jer.
mesti bersugi before solat baru rasa fresh

ttg laki pegang handbag tu boleh accept lagi la
tapi kalau pakai kat bahu handbag awex dia mmg sangat2 x macho

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@.::: Princess MOMOY :::....oic igtkn bgn pg jek gosok gigi cuci muka minum kopi...hoho...pasni boleh letak kayu sugi dlm handbag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...