29 November 2011

RISIK MEMPELAI TERNYATA TIDAK MENGECEWAKAN MALAH MENGASYIKKAN


Selesai sudah satu episod "From Muo To Taypeng With Love (Final Episode)"...kisah percintaan ni kan macam drama...syukurlah kami dah sampai ke final episode...dah tak larat lagi dah nak berlakon depan kamera...dah jemu nak menghafal skrip hari-hari...persamaan yang selama ni susah sangat nak diselesaikan dah pun dijawab dengan jayanya...Odah + One = OdahOne...jawapan yang perfect & dapat score A+++

Overall episod ni semua ok & semua orang berpuas hati dengan endingnya...majlis pun berjalan lancar...Alhamdulillah, sepanjang majlis tak hujan walaupun sekarang ni musim hujan turun mencurah-curah...habis jek majlis, tepat pukul 6.30 petang barulah hujan turun selebat-lebatnya sampai bawak ke malam...maybe sebab mendengar suara si makcik menyumbangkan suaranya pada peti karaoke si deejay...ada jugak suara sumbang yang cakap, "Untunglah pengantin, malam ni hujan lebat"...??? 

Nasi & lauk pun cukup untuk tetamu makan takde yang nangis sebab tak dapat makan...makanan sedap-sedap pulak tu siap ada laksa utara lagi...memang syok jamu tetamu makan puas-puas...tetamu yang hadir pun boleh tahan ramai...tak jangka ramai gak yang datang even time tu kat sana sini penuh dengan signboard orang kahwin kat trafik light mahupun pada tiang-tiang lampu...balance nasi & lauk kenduri pun tak banyak...dapatlah ayam & itik merasa sorang sikit nasi minyak pengantin

Yang paling puas hati sekali pakej perkahwinan yang OdahOne ambik dari Butik Pengantin Risik Mempelai...ternyata tidak mengecewakan...memang berbaloi-baloi dengan duit yang kami bajet...boleh ushar entry ni kalau nak tau lebih lanjut tentang "Risik Mempelai" yang terletak di Parit Buntar...terima kasih banyak untuk Syahrul & the crew...credit untuk you all, good jobs!...diaorang ni jenis yang tak berkira sangat tu yang best...takdelah sampai benda-benda kecik pun nak charge

"Anda tidak perlu berbelanja lebih untuk kelihatan cantik dihari perkahwinan"...ewah! ayat nak macam drama petang-petang...yelah, kami kahwin pun bajet ciput so kena ushar pakej kahwin yang paling murah, jimat lagi cantik...pilihlah butik pengantin elok-elok kalau nak kahwin kalau tak sampai anak dah 3 orang pun still rasa terkilan bila tengok gambar sendiri kahwin 

Ramai yang puji start dari design baju, warna, decoration, aksesori, solekkan, pelamin, meja makan & tempat tidur...yang keji setakat ni tak dengar lagi, maybe lepas tengok gambar kat bawah ni ada yang akan mengeji kot???...pujian or kejian orang tu semua tak penting yang penting Odah & One sendiri puas hati

Warna pink & biru yang kami pilih memang match dengan warna kulit walaupun pilih kaler baju ni last-last minute...yang paling menghidupkan suasana ialah hiasan 100% bunga hidup pada meja makan, pelamin & tempat tidur termasuklah bunga tangan...betul-betul menghidupkan suasana...habis jek majlis, rumah pun dah jadi macam taman bunga...nasib baiklah bunga di taman dah pun dipetik orang

Kadang-kadang keluar bajet kahwin sampai berpuluh ribu pun orang still kutuk jugak kan...so, yang paling penting tuan punya badan puas hati pedulikan mulut-mulut longkang tu semua...just beli penutup longkang & tutup habis cerita...tapi, sekarang penutup longkang pun orang nak rembat...tak tau nak tutup pakai apa lagi dah

Hiasan bilik tidur pengantin pun dah macam pelamin penuh dengan bunga-bunga cinta sampai member-member ingatkan OdahOne bersanding kat atas katil...ada ker orang yang bersanding kat atas katil?...mau roboh katil kalau bergambar ramai-ramai dengan family atas katil...mak, ayah, mak long, pokde, tok wan, tok anjang, kak chik, acu semua naik atas katil bergambar...tak dapat nak bayangkan camne...ngerinya

Kat bawah ni OdahOne belanja pengunjung blog ni dengan gambar-gambar kahwin pada siapa yang sudi nak tengok...ni gambar yang tak official kami curi dari Facebook member-member...yang official tak keluar lagi

Episod di Taiping, Perak dah pun berakhir kita berjumpa pulak dalam episod seterusnya di Muar, Johor...tungguuuu....












*nota kaki berbau :
Cik Saloma jangan suka mencaci, aku sudah pun beristeri/bersuami, dah kena rantai kaki

13 KOMEN:

Azura Mendezz said...[Mari Balas Komen Ini]

Wow..married oledi??
Now sudah MS Odah la erk??
Congrats!Taiping kt mne??
I pon ada kwn dgn org sana.. =)

CintaZulaikha said...[Mari Balas Komen Ini]

gambo yg kena blank tuh yg timbul banyak persoalan tuh..hahhaha

nice2..santek semuanya..santek baju..

aLya maNip said...[Mari Balas Komen Ini]

congrats!!!

comei la baju yg 2nd tu.. :-)

Saia Budax Lanun said...[Mari Balas Komen Ini]

Assalam, nie sapa yang kawen nie... kak odah kah?....huhuhu... apa2 pun semoga perkahwinan ini kekal sehingga ke Syurga... Amiinnnn....

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

Tahniah dear odahone
dah selamat pun semuanya
Momoy suka tgk gambar kahwin
gambar pre wedding odahone cantikkkkkk... suka sangat nampak sawah dan awan. Comel!

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

gilerr..comel kawan aku sorg nih,pkai gaun hehe..tumpg gmbira dgn odah..moga bhgia keanak cucu..lebeu odah ^_^

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

mendezz : thanx...yup skrg dh jadi puan odah...hoho..mcm xbest jek bnyinya...tepeng kat area bt kurau

zulaikha : gmbo kena blank tu gambo beramai2 tkut xdpt copyright nnti kena saman...xkn timbul persoalan coz bkn gambo berdua2n...hoho

alya manip : tqvm...comei lote

budax lanun : amin...hingga ke syurga wah best tu...xlh ni jiran sbelah umh kak odah yg kawin...hoho

MOMOY : thanx MOMOY...gambo sawah & background awan tu mmg cntik..yg xcntik byk sgt pacat...habis jek amik gmbo outdoor terus ujan lebat nasib baik smpt gak shoot

shida'R : comel ker? tang mana yg comel xtaulah...time kasih byklh my luvly frenz shida...hope kamu pun bhgia

adachadisini said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah abg one n kak odah!
sorry tak dpt dtg.
cantik sangat baju tekoiss +pinkk!
pelamin cantik. suka bilik tidor! lawa... pakej ke semua tu?


-cha

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

adachadisini : thanx...kalo cha dpt dtg sure bleh join mber2 mysl yg smmgnya gila2..skrg ni org kawen tgh trend kaler biru tekois kot...yup, semua pakej; pelamin, blk tido, meja mkn, kek 3 tngkt, hiasan fresh flower, photographer plus album. pn2 gerbang, baju 2 pasang & makeup 3x..murah & berbaloi kalo amik pakej

Lia Irdelia said...[Mari Balas Komen Ini]

cantiknya baju tu.. huhuu..
memang trend eh, sebb ramai kengkawan pun kaler camtu gak..

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

wah.. mmg anggun bergaya..
berbaloi2 :)

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

takpe lah
pacat pun pacat lah
jangan meletop !
tapi serius mmg lawa =)

Azhafizah[フィザ] said...[Mari Balas Komen Ini]

congrate odah..santeknyer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...