22 September 2011

BUFFERED EARNINGS DURING MERDEKARAYA SEASON


Klik Kalau Nak Tengok...

Amboi! tajuknya bukan main gempak lagi...speaking omputeh tapi isinya biasa jek...bukan apa just nak buat entry penghargaan buat Mr. Nuffnang & advertiser yang sudi bagi BE kat blog yang penuh dengan kemerah-merahan ni...

OdahOne nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada Nuffnang & 7 Advertiser yang kat atas ni...Hope, semakin banyak advertiser yang berminat nak buat kempen iklan diaorang kat sini...kecil tapak tangan, ketupat & lemang OdahOne tadahkan

Bila OdahOne hantar ticket kat Nuffnang untuk say thank you macam biasa inilah jawapan yang Nuffnang bagi;

"Glad to know you've been assigned a CPM campaign! You actually have the Advertisers to thank for, not us, because they are the ones that chose your blog for their CPM campaigns"

Jawapan ikhlas daripada Nuffnang yang agak merendah diri...tapi, nak say thank you kat advertiser tak tau pulak camne caranya...just buat entry ni pun bolehlah ek...ada ke yang nak baca?

Musim perayaan ni Alhamdulillah rezeki murah sebab sepanjang musim MerdekaRaya blog OdahOne buat pertama kalinya dapat 7 BE yang datang secara bergilir-gilir tanpa henti setakat ni...tapi, yang tengah running sekarang ni cuma 2 jek yang lain dah bertukar rupa menjadi Metered Earnings...

Tak kesahlah yang penting income pun bertambah sikit & barulah boleh Merdeka & Raya sesuai dengan tajuknya MerdekaRaya iaitu kita merdeka dulu barulah kita boleh beraya...ada duit banyak hari-hari boleh raya daa...


Click-Rating pun dah semakin naik nampaknya...baguslah cuma ads untuk leaderboard jek yg tak bergerak-gerak bintangnya still bintang 3...yang OdahOne tau bintang 3 ni pengganas komunis...cis! bedebah punya komunis orang dah merdeka engkau masih nak buat pasal, tambahlah lagi satu wahai bintang agar kau tak jadi komunis..."Ku petik bintang-bintang"...yang dah fullbar tu janganlah kena petik pulak

Apa sebenarnya maksud bintang-bintang ni semua?

Kalau sekali tengok macam line bar kat handset...full bar makudnya baguslah tu macam tu jugak dengan bintang-bintang ni kalau dapat 5 bintang maksudnya bagus & terbaek

Ikon bintang ni sebenarnya mewakili Pemarkahan Klik blog tersebut. Ia diukur berdasarkan CTR ( click through ratio ) kempen berbayar (bukan iklan global) yang sebelumnya. Ia bertujuan untuk memberikan maklum balas kepada anda mengenai prestasi iklan berbayar anda berkaitan klik yang diterima

Senang cerita lagi banyak orang yang klik ads kita semakin bertambahlah bintang tu...biasakan kita letak 3 iklan nuffnang kat dalam blog...kat atas sekali, bawah entry & pada sidebar...so, setiap bahagian ada gred permarkahan yang dibuat mengikut bintang berdasarkan kempen iklan setiap minggu...contoh, untuk blog OdahOne ni iklan yang OdahOne letak pada Leaderboard agak kurang orang klik jadi bintangnya pun tak bertambahlah

Apa kelebihannya bintang-bintang ni? Bintang darjah kebesaran ke?

Semakin banyak bintang semakin tinggi minat advertiser nak letak iklan kat blog kita...yelah, kalau kita nak iklankan produk sure cari tempat yang ramai orang datang nak beli...kalau takde orang kita jual & beli sendirilah gamaknya

Click-Rating ni akan di update setiap minggu berdasarkan kempen iklan yang berjalan pada minggu sebelumnya...so, kalau minggu lepas takde kempen iklan yang running maka takdelah perubahan pada Click-Rating & bintang-bintang pun tak bertambahlah kerdipannya

Nak info lebih lanjut & lebih tepat boleh baca kat SINI...Encik Nuffnang ada penjelasannya yang lebih terperinci...maybe OdahOne punya penjelasan tak berapa tepat & betul...tak pandai sangat nak explain 

Tapi kalau dah tau semua ni janganlah dengan sengaja klik iklan sendiri banyak-banyak...nanti Nuffnang akan bagi surat cinta or warning letters kat kita...

Dear Nuffnanger,
It has come to our attention that your account has been involved in click fraud.
After a thorough check from our system, we are able to find sufficient evidence that you've been clicking on your own CPC ads on the blogs registered under your own account. This is against our Terms & Conditions which you have agreed upon signing up with us.
We strongly advise for you not to repeat this or your blogs and account will be blacklisted and banned from our network.

Hoho...padan muka...Pesanan daripada Nuffnang untuk semua...

"Blogging should never be about making money. Nuffnang exist to bring bloggers closer and to help bloggers earn a little by ads if they happen to have a lot of visitors. Thus, it is important for bloggers to not start blogging just for money. Instead, they should blog for their passion and in due time, they will be rewarded"


*nota kaki berbau :
Orang Berbudi Kita Berbahasa, Orang Beri BE Kita Merasa...Kalau Tak Dapat Jangan Mengata, Usaha lagi Kalau Nak rasa...Buat Blog Untuk Suka-Suka, Dapat BE lagilah Suka

8 KOMEN:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...[Mari Balas Komen Ini]

wahhh sedap tol pantun... ekekekeee

salwa ismail said...[Mari Balas Komen Ini]

pergh. sy dah setahun guna, tak pernah brubah pun bintang tu! haha :D

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

Mya : yup, pantun berkerat2 tu...jwawablah...

salwa : xpela nanti bintang brubah jadi bulan...hoho...

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah yer...

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

Tahniah odahone =)
rezeki tu kata orang

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

wahhh odah skali dua mari BE best lah..shida 1 je huhuhu..tahniah beb!

missSenget said...[Mari Balas Komen Ini]

mintak duit raya...!!

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

pesanan dari nuff tu patut ambil berat
dulu memula kejar BE tapi tak banyak
then sekarang bila momoy buat tak tahu saja pasal nuff
blogging dengan ikhlas bukan pasal nuff
BE datang berlonggok2
rasa lagi amat berbaloi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...