05 September 2011

A LAZY MONDAY | MALASNYA NAK PERGI KERJA




Pagi-pagi dah kena bangun awal siap-siap nak pergi kerja...penat layankan jammed kat highway semalam pun tak hilang lagi ni...tapi, kalau tak pergi kerja mau makan apa?...balik kampung beraya duit dah habis beratus-ratus...dah kena topup balik...tapi takpe sebab puas hati dapat beraya dengan family & saudara-mara...bukan senang nak berkumpul adik-beradik...sementara bujang ni better beraya puas-puas

Mana yang stay area pantai timur semalam lagi dah start kerja...hari Jumaat, Sabtu & Ahad ramai yang dah pulang ke ibu kota...Welcome home warga kota!...mari kita sama-sama menyesakkan kembali area Kuala Lumpur ni...jangan biarkan jalan-jalan kat KL ni lengang lama sangat sampai orang boleh baring kat tengah-tengah jalan

Mula-mula ingatkan bila balik kampung boleh lari daripada masalah jammed ni tapi, time raya jalan-jalan kampung pulak yang jadi sesak...jammed kat kampung lagi teruk sebab jalan kecik cuma satu lorong jek...jalan sesak & jammed memang tak boleh dipisahkan nampaknya...terpaksa mengadap benda ni hari-hari selagi masih hidup...sungguh menyesakkan hidup

Mood beraya pun masih kuat lagi mengatasi mood nak kerja...still teringat pada ketupat & lemang...suara anak-anak buah menjerit keriangan masih terngiang-ngiang kat telinga...mood nak menaip entry pun masih belum datang lagi ni...traffik visitor pun jatuh menjunam time bulan raya...yelah, takkan nak beraya kat depan internet jek...semua orang ada agenda masing-masing time raya terpaksa tinggalkan alam maya buat sementara waktu

Lastly, selamat kembali bekerja & teruskan kehidupan seperti biasa selepas raya....

*nota kaki berbau :
Malas adalah sejenis penyakit yang sehingga kini masih belum ada penawar, vaksin atau sebarang ubat untuk menyembuhkannya?

12 KOMEN:

Lya Colours said...[Mari Balas Komen Ini]

yes betol time raya kampung plak yg sesak. sama la kat tempat kita, pekan kecik pon jadi padat. tapi skrg dah lengang balik. hehe. p kerja pagi td tengok jalan lengang je, aik sume org still cuti ke

selamat hari raya =)

Azura Mendezz said...[Mari Balas Komen Ini]

Alhamdulillah sgt2 sebab Cik Mendezz pegi blk Johor xjam..on time giteww..
hehe! =D

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

tu la momoy pun malas je nak g keje
so nak ada mood kena pakai lawa2 sikit

nabilah_2908 said...[Mari Balas Komen Ini]

oh...sama lah kita..hari ni dah start kerja...tapi mood ke laut...

otak blank je...huhu...sampaikan nak buat report boleh lupa format..terpaksa selak2 report2 yg lepas..huhu..teruk tol... :)

Malas mmg tiada ubatnya...kita sendiri kena lawan perasaan malas tu.. :)

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

lya : mybe rmi yg smbg cuti kot xpuas beraya...hoho

azura : on time oklah...blk time subuh ke?

MOMOY : kena pakai baju raya & touch up mekap tebal2 ek MOMOY baru ada smgt sikit ek...

nabilah : mmod mmg ke laut lepas...otak pun lmbt pick up takes time utk refresh blk kan???

HARITH ISKANDAR said...[Mari Balas Komen Ini]

sy pon suke je kalau semua org balik kg tinggal sy srg je dok kl ni..so jln pon xjem..hati pon senang..ehehe :)

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

odahhh shida pun malas nih arghhh....

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

g office momoy tak make up dear.
just pakai sun protector and lip balm jer
sebab nnt masuk plant
pakai comel2 wangi2 jer. hihi...
ambil mood =)

selamat bekerja odahone
odah and one satu tempat kerja ker?

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

harith : bosan gak kalo duk sorg2 sume org blk kg...tapi kalo rami2 jln jem pun bosan gak...ntahlah

shida'R : nak buat cmne slagi blum ttp mata kirja...kirja...kirja

MOMOY : oic lupa u keje kat site kalo makeup tebal2 pn cair kan...odah & one tmpt keje lain2 lah MOMOY...takleh kerja tmpt yg sama bhaya nnti xleh nk wt keje...hoho...

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

haha... lawak la odahone nih
sama tmpat keje nnt asyik nak bercinta je , ye tak

Shorim Kasih said...[Mari Balas Komen Ini]

odah-odahla tu..hehe..time for kerja pula..hehe..tunggula raya haji plak..

qellissa said...[Mari Balas Komen Ini]

selamat Hari raya dan selamat kembali berkerja Odah, rasa mcm sekejap je kan da seminggu kita beraya.. rasa mcm malas je nak balik kl balik..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...