03 February 2011

JOM BLOGWALKING DENGAN CARA LEBIH MUDAH



Apa itu "Jom Blogwalking?"

Ini adalah segmen yang telah dibuat oleh saudara Yiedpozi untuk memudahkan para blogger melakukan BW (BlogWalking) yang bertajuk "Jom Blogwalking Bersama Yiedpozi"

Kalau nak tahu lebih lanjut or nak JOIN segmen ni cuba KLIK kat gambar Frankenstien yang tengah berjalan tu;


Jom BlogWalking
Mudah sangat ker nak Blogwalking dengan cara ni? Macam mana tu cuba terangkan sikit?

Ok, cuba korang tengok sidebar widget kat sebelah blog odahone ni...kalau tak faham gambar ni mungkin boleh tolong explain...


Ini adalah widget untuk BlogWalking yang dah dipasang pada blog odahone
Bila KLIK pada LIST BLOGWALKING akan keluarlah semua senarai Blog List yang dah pun join Segmen ni (setakat ni dah ada lebih kurang 2000 senarai blog)
Then, pilihlah nak start BW dari list yang mana satu...contohnya kita mula dari Blog List 1...bila klik kat Blog List 1, maka akan keluarlah kesemua senarai yang ada kat dalam list ni...lepas tu KLIK pulak pada BLOGWALKING untuk memulakan langkah BW...nanti akan keluarlah semua tab bagi blog masing-masing macam kat gambar bawah ni...
Lihat ada 5 tabs yang dibuka sekaligus...mudah kan? KLIK image kalau nak besarkan...
Simple jek...easylah boy...Tak perlu nak klik satu persatu blog macam yang kita selalu buat tu (old fashion)...Sebenarnya lebih kurang sama jek macam segmen-segmen BW yang lain tu cuma caranya agak berlainan...objektifnya tetap sama untuk memudahkan kita melakukan BW

Kalau guna line internet yang laju macam rabbit ok lah...tapi bagi yang gunakan broadband@berukband yang slow macam kura-kura lembaplah sikit nak bukak lima blog sekaligus...tapi lama-lama dapat jugak bukak...alah macam kisah Arnab & Kura-Kura tu...last sekali kura-kura yang sampai dulu...hoho!...Marilah kita join beramai-ramai! JOM BLOGWALKING 1, 2, 3 GO!


*nota kaki berbau :
Blogwalking bukanlah satu senaman secara fizikal tetapi senaman secara maya atau virtual tanpa mengeluarkan peluh

9 KOMEN:

mie said...[Mari Balas Komen Ini]

wow!!
nampak menarik...
ehehee

odah + one = odahone said...[Mari Balas Komen Ini]

mmg menarik-narik nie...jom try join!

Yiedpozi said...[Mari Balas Komen Ini]

Thanks join... Nanti Yied update list blogwalking tu ye...

odah + one = odahone said...[Mari Balas Komen Ini]

ok tq!

Miecyber said...[Mari Balas Komen Ini]

Kaedah yang menarik...

Hotel burung

De Mois said...[Mari Balas Komen Ini]

Wah..menarik2. Senang ni. SS pun nak. Odah oii..

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

PeJuAnG CinTa said...[Mari Balas Komen Ini]

nice =) senang nk bw =)

jo jie said...[Mari Balas Komen Ini]

Wow..menarik...utk yg baru cam saya...meh lawat saya di cardiff city

Hilmi Salleh said...[Mari Balas Komen Ini]

memang tengah cari sistem yg mudah untuk blogwalking.. maklumlah orang baru.. hu

Hilmi Salleh recently posted: FAKTA: 42,918 graduan tidak dipanggil temuduga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...