03 September 2012

MAKAN DIMANA? MAKAN DI RAMLY


Perut lapar & berkeroncong menandakan ia perlu diisi...lebih-lebih lagi bila dalam perut sudah pun berisi...makanan perlu segera dicari walaupun makanan segera

Dari jauh dah nampak lambang 'M' berwarna kuning melambai-lambai...memang niat asal nak pekena bubur ayam or burger kat sana...tiba-tiba terpandang pulak ada lambang 'R' kat sebelah kiri tingkap kereta...nafsu dah mula berbelah bagi...apa salahnya kalau try tukar taste sekali-sekala...asyik makan huruf 'M' jek apa kata try yang 'R' pulak

Enterance kiosk makanan Encik Ramly sudah melambai-lambai perut yang sedang dalam kelaparan...bezanya takde mascot yang sambut kedatangan kita macam restoran-restoran makanan segera yang dah famous tu...takpelah, yang penting ada makanan kat dalam ni...best or tak best kita try dulu

Sebelah kiosk makanan segera ni ada kedai jual semua barangan keluaran Ramly...contohnya; meat ball, daging burger, frankfurter, fish & chip, kentang goreng & macam-macam lagi...kalau rajin nak masak sendiri or nak berniaga boleh beli kat sini...harga diskaun untuk membership

Ramly punya packaging food & beverages...ok lah not bad masih mengekalkan warna trademarknya coklat & kuning disamping tagline 'Pastikan Ramly Baru Beli'...kalau dulu selalu gak layan burger Ramly kat stall burger tepi-tepi jalan & pasar malam...asal nampak payung Ramly sure teringat kat burger 'Pastikan Payung Burger Ramly Baru Beli'...kali ni layan kat restoran berhawa dingin pulak yang takde payung

Ice Lemon Tea dengan Teh Tarik...cup yang kecik tu berisi teh tarik manakala cup yang tinggi tu ada ice lemon tea (less ice) kat dalam tu...boleh order macam-macam menu minuman yang ada 

Kelihatan Frankfurter ayam ataupun sosej yang begitu menyelerakan sebelum dinikmati

Antara menu Ala-Carte yang ada kat Kiosk Ramly...Kalau tak minat nak ambik set bolehlah order yang Ala-Carte...tapi, biasalah kiosk baru nak established pilihan makanan tak banyak lagi...tunggu sikit masa lagi kalau dapat sambutan maybe ada banyak lagi benda yang kita boleh makan kat sini

French Fries@Fun Fries atau dalam bahasa mudahnya kentang goreng yang mampu menyaingi kesedapan kentang-kentang goreng lain yang dah pun lama bertapak dipasaran makanan segera

Set frankfurter ayam (french fries & ice lemon tea)  + Set beef burger (french fries & teh tarik) total semua sekali cuma RM 11.70 sahaja! Bayar dengan duit RM12 siap dapat baki 30sen lagi...hoho...memang jimat & berbaloi...kalau makan kat tempat lain sure dah kena keluar 2keping note warna merah...harga kat sini murah maybe semua bahan yang digunakan hasil keluaran sendiri


Overall puas hati jugak makan kat Ramly ni...yang paling best harganya memang murah & berbaloi lagi halal...dari segi rasa memang boleh bersaing dengan McD & yang seangkatan dengannya

Cuma mutu servis & presentation makanan perlu dipertingkatkan lagi...keceriaan kiosk pun kalau boleh kasi upgrade biar tertarik orang nak datang makan kat situ...kalau perlu bubuhlah mascot biar kanak-kanak excited nak ajak parents diaorang makan kat situ...menu pun perlu dipelbagaikan lagi tambah aiskrim or desert ke...kios perlu diperluaskan lagi ke serata Malaysia...kalau boleh letak kat RNR Highway

Siapa yang belum cuba makan kat Ramly ni bolehlah try pergi...kalau sedap boleh datang lagi & bagitau kawan-kawan suruh pergi...kalau tak sedap boleh bagitau Encik Ramly boleh dia kasi upgrade lagi...ingat, 'Pastikan Ramly Baru Beli'



*nota kaki berbau :
Belum cuba mana nak tau...Dah cuba baru tau...Benda yang tak boleh nak cuba jangan cuba-cuba nak ambik tau

16 KOMEN:

shidaR said...[Mari Balas Komen Ini]

rasanye odah kat taiing ni xde 'R' rasalah cnfrm xde..yg ada skg baru buka paparich, chatime, tuttifruity semua men duit 50 brkeping2 hahaa..

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

bestnya.. kat belah utara ni rasanya takde lagi kot... ke saya yg ketinggalan :)

orang muo said...[Mari Balas Komen Ini]

jom ramai2 suport pengusaha tempatan...

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

shidaR : tgu tahun depan smpi taiping kot..tepeng skrg dh happening gak hari tu time raya byk spend time kt bandar taiping lepak2 tgk pkmbgn semasa..hoho

syiela : area lembah klang jek kot yg ada wt masa ni...kalo dpt smbtn mybe merasalah org belah utara...jgn tkut anda xketinggalan :p

orang muo : yup setuju! support our underground scene...hoho..idup muarian!

Noraim said...[Mari Balas Komen Ini]

terbaik nota kaki berbau akak tu . hihi.

kira berbaloi la harga tu nk compare dgn yg lain. sokong nk tempatan punya!

Harith Iskandar said...[Mari Balas Komen Ini]

K.jom mkn kt R...tak mau lagi M & K

Noraim said...[Mari Balas Komen Ini]

terbaik nota kaki berbau akak tu . hihi.

kira berbaloi la harga tu nk compare dgn yg lain. sokong nk tempatan punya!

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

Eh murahnya
makan pun nampak sedap
memang berbaloi sebab produk ramly mesti terus dari kilang dia kan
aduh...sayang sini xde restoran ramly

Azhafizah Md Nor said...[Mari Balas Komen Ini]

kira terbaiklah ni kan dah makin berkembang maju dah..

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

game show host software http://buyoem.co.uk/product-36907/ToneBytes-Wowcoder-1-0 telnet software macros [url=http://buyoem.co.uk/category-4/Software-Plugins]billing software for psychotherapy[/url] xp software
[url=http://buyoem.co.uk/product-37133/Reohix-Fresh-Ram-4-5]Reohix Fresh Ram 4.5 - Software Store[/url] slackware software download
[url=http://buyoem.co.uk/product-37175/Verypdf-Pdf2Image-Converter-2-1-Portable][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

what is software reliability http://buyoemsoftware.co.uk/product-35529/Chronos-F10-Launch-Studio-3-MacOSX adaware software trial [url=http://buyoemsoftware.co.uk/es/product-37246/PopMessenger-1-6]server software panda[/url] tape encryption software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/es/featured-products]Productos Destacados - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] smart board software upgrade
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/product-35353/3herosoft-DVD-Creator-3-5-MacOSX][img]http://buyoem.co.uk/image/7.gif[/img][/url]

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

teacher grade book software program http://buyoemsoftware.co.uk/product-33916/Withdata-Software-XlsToMdb-1-9 palm software golf free [url=http://buyoemsoftware.co.uk/de/product-36892/SecurityCam-1-1]yellow dot superimposed on thumbnail software[/url] parent control timer software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/es/category-9/Antivirus-y-seguridad]Antivirus y seguridad - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] palm m100 music software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/fr/product-37360/VariCAD-2007-2-0][img]http://buyoem.co.uk/image/2.gif[/img][/url]

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/intagra.htm][img]http://onlinemedistore.com/12.jpg[/img][/url]
how to pick a jury for a pharmacy trial http://certifiedpharmacy.co.uk/products/pulmicort.htm buy zyrtec online cheap without prescription from us pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/minocin.htm]cvs pharmacy nashville indiana[/url]
top online pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/metformin.htm stiffel pharmacy lamp [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/topamax.htm]topamax[/url]
international pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/altace.htm pharmacy policy on drug representatives [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/claritin.htm]costco pharmacy price list[/url]
rx online pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/zantac.htm thifty white pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/actonel.htm]actonel[/url]

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

best mpeg-4 audio converter software http://downloadoemsoftware.co.uk/es/account/history gps radar detector software [url=http://downloadoemsoftware.co.uk/product-14400/DoubleTake-2-0-Mac]dvd burner software download[/url] zapper accounting software
[url=http://downloadoemsoftware.co.uk/fr/category-200-212/Multim-dia-et-Divertissement]Multimedia et Divertissement - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] wfi software
[url=http://downloadoemsoftware.co.uk/fr/product-33533/Artizen-PanoTransform-1-0-for-Photoshop-x32][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

isreali online dating http://loveepicentre.com/success_stories/ deaf dating websites
dating a south american women [url=http://loveepicentre.com/articles/]dating italian youths[/url] eharmony dating service
who is joely richardson dating [url=http://loveepicentre.com/]fossil record dating assumptions[/url] online dating college university [url=http://loveepicentre.com/user/chuba/]chuba[/url] speed dating mobile al

HISAMUDIN BAKARUN said...[Mari Balas Komen Ini]

Pilihan tepat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...