27 September 2012

BAJET 2013




Apa yang naik? Apa yang turun? Kalau banyak yang turun dari yang naik baguslah...senang sikit surirumah nak buat bajet sendiri...taklah selalu lari bajet

Ada yang dapat bonus tak? Kenaikan gaji? Dapat imbuhan? Tambahan bantuan? Pengurangan atau Penghapusan cukai atau tol?

Semua soalan ni tak boleh nak jawab sekarang kena tunggu Pembentangan Bajet 2013 esok 28.09.2012 jam 4 petang

Ada yang kata Bajet 2013 ni lebih kurang Bajet Pilihanraya Ke-13...Betul ke? Kalau betul baguslah sure banyak benda yang turun & ramai yang akan dapat habuan...dengar cerita BR1M pun ada pusingan kedua...amboi, siap ada second round pulak duit time 1st round dulu confirm dah habis...layak ke untuk masuk pusingan kedua kali ni?

Orang-orang kerja gomen sure dah plan apa nak bikin kalau-kalau dapat bonus untuk bajet kali ni...mana tau PM umumkan bonus untuk kakitangan awam...diaorang pun dah ada bajet sendiri...tapi, jangan buat bajet awal sangat mana tau tak dapat melopong...tapi, rasanya at least setengah bulan gaji dapat kot...mungkin lebih mana tau...hope, pekerja-pekerja swasta & kontrak pun dapat bahagian masing-masing biar adil & saksama

Macam sebelum-sebelum ni, Bajet 2013 akan dibentangkan pada hari Jumaat...nampak pelik kalau bajet dibentangkan pada hari Sabtu, Ahad sampailah hari Khamis...mungkin nak dapatkan keberkatan hari Jumaat penghulu segala hari kot...macam biasa jugak PM merangkap Menteri Kewangan 1 akan bentangkan bajet kali ni...penat jugak nak bentangkan bajet yang lebih kurang dekat 2jam tu...kita yang dengar ni pun naik penat...tapi, bila dapat habuan barulah hilang rasa penat

Sama-samalah kita tunggu esok...Bajetlah masa anda esok untuk dengar Pembentangan Bajet 2013 kat radio, tengok kat tv ataupun live streaming melalui internet...Bentanglah karpet kat depan tv & duduk ramai-ramai tengok & dengar apa yang dibentangkan dalam bajet kali ni...Berdoalah, bajet kali ni dapat manfaat pada semua rakyat Malaysia

Terima kasih Encik Nuffnang kerana sentiasa tambah bajet untuk blog OdahOne walaupun sekarang ni kami tak bajet banyak masa untuk buat entry...kalau dulu namanya BE (Buffered Earnings) tapi sekarang dah tukar nama jadi CPUV (Cost Per Unique Visitor)...Rasanya nama baru ni lagi elok kot lagi senang orang nak faham...

BUFFERED EARNINGS (CPUV) | USEFUL TIPS



*nota kaki berbau :
Bajet kalau dah lari memang susah nak kejar balik...Tapi, orang kalau bajet hensem memang suka terkejar-kejar

17 KOMEN:

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

banyaknya CPUV singgah sini... bertambah la budget nanti

esok compom ramai yg tercangak depan tv :)

orang muo said...[Mari Balas Komen Ini]

bonus 3 bulan gaji haha

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

haha...nota kaki tu lawak la dear
=)

budget , sampai sampai over budget wokeh. nnt diri yg merana

Sop said...[Mari Balas Komen Ini]

sayang betul NN pada odah..
selalu bagi bajet :)

azizah :) said...[Mari Balas Komen Ini]

nak bonus 3bulan gaji! nak nak! hahaha


tahniah kak.. banyaknya BE tu..

依之汉 said...[Mari Balas Komen Ini]

Saya sudah lama tidak guna nuffnang. Tak bagi bajet. Malas nak iklan bagai.

Harap bajet nanti ada berita menarik untuk industri pertanian dan mahasiswa.

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

syiela : btmbah lh bajet sket2..kalo CPUV xsggh larilah bajet...hoho

orang muo : sy setuju! barulah syok..tapi sianlh kt pkerja swasta kalo diaorg xdpt apa2

.::: Princess MOMOY :::. mmg slalu sgt over bajet ni MOMOY...xpela yg penting jgn bajet ciput sgt sampai nak mkn pun kena catu...hoho

Sop : syglh jugak...

azizah :) : melompatlah jijah kalo dpt bonus 3bulan gaji..bajet nk wt apa dgn duit tu jijah???


依之汉 : xpelah kalo blogging suka2...yg penting kita enjoy dgn berblogging kalo Nuff bg duit anggap itu sbgai bonus...tq

Cik Liza said...[Mari Balas Komen Ini]

*komen tak de kaitan dgn topic perbincangan....


Cik Odah ada fb tak? Kita nak jemput dtg jemputan kawen ni...

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

haha...betul tu
awal2 bulan belanja boros akhir bulan makan megi jer
tamo macam tu tau

shidaR said...[Mari Balas Komen Ini]

bajet tuk 3org ye odah hehee..
tahniah BE masyukkk hehee :)

Noraim said...[Mari Balas Komen Ini]

baucer buku naik rm50. hikhik.

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

dear entri make over bilik dah siap

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2012/10/jom-masuk-bilik.html

dEdEQ dE wIshEs said...[Mari Balas Komen Ini]

WAH .. MASYUKK GEGILER .. UNTUNG LER .. NGEH3 ..

Harith Iskandar said...[Mari Balas Komen Ini]

untung org gomen dpt bonus, tp keje still lembab ker...ehehe :p

Sop said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah kerana selalu dapat bajet dr Nuffnang,,, :)

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

lama dah tak nampak odahone

Azhafizah Md Nor said...[Mari Balas Komen Ini]

setiap bende mesti ade kelebihan dan kekurangan..bersyukur dengan apa yang ada..jangan terlebih budget sudah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...