12 March 2012

SMART




Minggu lepas minggu yang penuh dengan kesibukkan...sibuk dengan kerja & sibuk kat atas jalanraya...bulan ni  pulak cuaca susah nak dijangka...kadang-kadang panas terik di tengah hari tiba-tiba hujan mencurah-curah pulak di sebelah petang...pagi-pagi keluar pergi kerja pakai SMART-SMART, tapi bila balik baju basah kuyup & kurang SMART

Yang paling takut sekali kalau berlaku banjir kilat kat area KL...nak turun KL shopping bawak kereta pun takut...better naik public transport lagi selamat...takut nanti kita tengah sibuk bershopping kereta kita pulak sibuk berenang dalam air banjir...mau mengalir air mata mengalahkan air banjir...SMART team pun tak boleh nak bantu

Terowong  SMART  pun dah jadi tak berapa  SMART  sangat...agak selekeh, penuh dengan air banjir...ternyata akal manusia yang SMART tak mampu menandingi pencipta alam yang maha SMART

Bila terowong yang disangkakan SMART ditutup, traffik pun jadi semakin tak SMART...kereta SMART yang kecik pun tak mampu nak mencilok meredah kesesakkan...bila traffik sesak macam-macam perangai yang tak SMART kita boleh nampak...hon sana hon sini...maki sana maki sini walaupun berpakaian SMART...nampak jek SMART tapi perangai belum tentu SMART

Nasib baik dalam kereta ada coklat SMARTies, coklat yang cair dimulut bukan ditangan...boleh layan sementara meredah jammed...tiba-tiba, kepala pulak terasa berdenyut-denyut macam dicucuk dengan paku semat...mungkin sebab perubahan cuaca dari panas ke sejuk...hidung dah start berair itu tandanya demam bakal melanda...satu penyelesaian yang SMART perlu dibuat agar esok boleh kembali menyemartkan diri

*nota kaki berbau :
Hidup biar SMART

7 KOMEN:

Noraim said...[Mari Balas Komen Ini]

terowong smart tu selalu sgt tutp kan? pastu mula la jam sana jam sini.

p/s : adik akak amik statistik jgk eh? wahh, ade geng! hihi.

Azhafizah[フィザ] said...[Mari Balas Komen Ini]

area KL kalau banjir memang tak smart dah le..sesak sana sini dan jammed memang kalau pergi kerja tempuh jammed terus hilang smart..so,makanlah smarties..hehehe

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

bgusla entri kali ni..mcm ade kene mgena je..hehe..aku enjoy baca odah :)

ko da mula demam ke odah? mkn ubat yer..

CikPuan Azizah said...[Mari Balas Komen Ini]

entry yg penuh dengan smart... wakaka :P

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

Noraim : yup, selalu tutup bila time ujan lebat sgt...bila dh ttup pndgn kita pun jd ttup sbb jammed xnmpk keta kt depan tu...hoho...adik amik dip stat & dah keje kat department stat kt ptrajaya & skrg smbung degree scara PJJ...kasi score result exam nnti sng dpt keje

Azhafizah[フィザ] : smarties mmg jln paling smart utk hlgkn tension...tak caya cuba try...hoho

shida'R : ko enjoy ke shida? thanxlh...ni entry yg paling simple pnh aku buat...sbnrnya aku just nak promote mknlh smarties...hoho...naseb baik telan panadol & mnum 100plus cepat2 terus postpone nak demam...alhamdulillah

CikPuan Azizah : smartlah CikPuan Azizah...dah takde title cik jijah lg kan

awie958 said...[Mari Balas Komen Ini]

balik kg la baru la tak jammed..tapi hujan mencurah2 di ladang gandum je hari2..

pss: sakit kepala nak boleh dah ek? ehehe

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

lorong SMART mmg dibuat utk banjir.. kalau sebagai h/w semata2.. dah tak smart dah.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...