12 December 2011

EARNINGS FROM 701 PANDUAN ADNETWORK | MASYUKLAH JUGAK




Hidup sebuah blog memang tak lengkap kalau tak letak ads kat kiri, kanan, atas or bawah blog...memang ramai yang blogging just for fun tapi kalau dapat income sampingan lagilah fun...mungkin ada orang yang segan nak letak banyak-banyak iklan kat blog sebab takut orang cakap terlalu komersial, mata duitan, banyak iklan dari entry & macam-macam lagi...

Tapi, blog yang paling popularlah jadi lubuk iklan & banyak advertise iklan...kita yang tak popular pun apa salahnya kalau nak letak iklan selagi ada pengiklan yang sudi nak publish...pada OdahOne selagi iklan tu tak ganggu orang nak baca blog kita apa salahnya...cuma kena pandai letak iklan kat tempat yang strategik & tak ganggu orang nak baca entry...jangan selagi ada space semua ada iklan kena selak iklan baru dapat baca entry...memang agak annoying...hoho...jangan marah ha

Kita update blog hari-hari, Kita? Wasn't me...OdahOne taklah update entry daily...takkanlah selamanya just for fun sekali-sekala nak jugak merasa bayaran saguhati...tak banyak sikit naklah jugak kan...kadang-kadang nak update blog or nak luahkan perasaan dalam blog tu takes time gak...berbaloilah kalau dapat side income hasil daripada berblogging

Ads yang paling popular of courselah Nuffnang...tapi, banyak lagi ads yang wujud kat muka bumi contohnya Churp-churp, Innity, Adverlets, Mangga, says.my, Heartbeat dll...yang OdahOne nak cerita kat sini ads 701panduan

Minggu lepas baru jek dapat duit dari 701panduan setelah mendaftar hampir 7 bulan...maybe ada orang yang perasan kot iklan yang berjoget kat blog OdahOne ni...contoh macam gambar kat bawah ni;

Ads 701panduan ni ada huruf (i) kat penjuru bawah sebelah kanan
  
Maybe ramai jugak yang nak tanya apa benda 701panduan tu? Banyak ker income yang masyuk? Tak efek Status Geli-Geli (Glitterati) Nuffnang ke? Ada chance dapat BE tak kalau letak iklan ni? Berapa sen yang dapat kalau ada orang sudi mengelik?

Untuk info lebih lanjut sufrlah kat sini...http://adnetwork.701panduan.com/...tak larat nak terangkan panjang lebar...mula-mula join dulu memang lagi masyuk sebab dapat RM 0.30 per klik...lebih 5 sen daripada Nuffnang...5 sen pun banyak gak tu kalau darab dengan 10 dah jadi 50sen & kalau darab dengan 100 dah jadi RM5.00...malangnya, start bulan Mei hari tu saham jatuh merudum & dah kena cut jadi 10 sen per klik

Publisher Network Iklan 701Panduan, kami ingin mengumunkan bahawa kadar Pay Per Klik kami akan dikurangkan kepada RM 0.10 mulai 1 Mei 2011.


Kami juga berusaha untuk memadankan iklan yang lebih relevant pada tema dan kategori laman web anda serta meningkatkan jumlah pengunjung dan kadar CTR.


Sekiranya anda menghadapi masalah dalam Payout Reporting di control panel anda, sila abaikan masalah ini. Kami telah menerima laporan dari beberapa publisher yang mengatakan payout yang dibuat tidak berpadanan dengan klik. Untuk mengatasi masalah ini, kami akan membuat pengiraan manual ketika payout email dihantar keluar pada minggu pertama setiap bulan.


Kami ingin mengucapkan terima kasih atas sokongan anda dan pada masa yang sama, kami juga dalam proses menyiasat beberapa kes penipuan klik untuk sesetengah Publisher dan kami akan memaklumkan kepada yang terlibat setelah mendapat keputusan dari pihak Pengurusan kami.


Sekian, terima kasih.
701Panduan Adnetwork Team

Setelah berbulan-bulan letak ads ni kat blog, OdahOne langsung tak dapat feedback dari 701panduan...Sistem paparan earnings 701panduan ni memang tak secanggih Nuffnang...susah sikit nak pantau earnings...so, hantarlah email tanya diaorang;

I would like to ask u some questions..

How do i know about my current earnings & how to cashout my earnings? Because i not give u any details yet (my bank a/c number & so on)

Hope to hear from u very soon...tqvm

Sincerely;
OdahOne

Hi can you kindly provide your bank details for us to make payment end of this month

Sorry for the delay in sending October Earnings Email:
Due to growing demand for our adnetwork, we apologize to have been extremely slow in replying your emails.

Please check your Bank Account Statement towards 28 Nov until 5 Dec 2011: Because we are now using iPay88 online payment system to make payment.
you will received your October payment anywhere from 28 Nov until 5 Dec 2011.
If you did not receive your October earnings kindly reply me.

Below is the report for your perusal,

Total Banner Clicks:  430 (oct ) + apr 350 + may 380 + jun 380 + jul 333 + aug 290 + sept 240
Total Payout : RM  43 (oct ) + apr 35 + may 38 + jun 38 + jul 33.3 + aug 29 + sept 24  - (Based on RM 0.10 per click)
Total Payout (October 2011): RM 240.3

Thanks & Regards,
701Panduan Ad Network Team

Alhamdulillah...2/12/2011 check A/C bank duit pun dah masuk...barulah lega...takdelah orang cakap yang program 701panduan ni menipu...at least OdahOne pernah jugak merasa duit publish iklan ni...walaupun tak banyak tapi bolehlah buat top up duit nak pergi honeymoon...hoho...

Yang best iklan 701panduan  ni loading cepat sikit daripada iklan Nuffnang...tak payahlah kita nak tunggu lama-lama kalau tertarik nak tengok iklan tu...sekali klik terus open sekejap jek dia punya loading...kalau ada yang dah daftar dengan ads 701panduan ni & tak tau status earnings korang cepat-cepatlah hantar email tanya...malu bertanya duit tak dapat

Kira oklah walaupun sekali klik hanya dapat seposen tapi duit jugak...kalau takde duit seposen takkan jadi amount RM 1,000,000 betul tak?...just jadi RM 999,999,90

Setakat ni status geli-geli (Gliteratti) memang tak terjejas & Nuffnang still baik hati nak bagi Buffered Earnings (BE)...hope, Encik Nuffnang tak amik port sangat dengan ads ni...just letak suka-suka...tapi, kalau dia bagi warning terpaksalah remove agaknya...25sen tu lagi besar nilainya

OdahOne pernah tanya gak kat admint 701panduan ni sebab curious dengan nama 701 kenapa tak bubuh nama yang lebih glamer lagi 007 macam James Bond ker?...ini soalan yang OdahOne tanya kat Encik Justus;

"thank you very much admin 701...boleh tahu tak apa makna 701 tu???
unik nombor 701 tu ada apa-apa meaning ke???"

Ini jawapan Encik Justus iaitu jurucakap@tukang jawab soalan bagi 701panduan (setiap email akan dijawab oleh Mr.Justus)

"O 7 = ? Bila nak cari ada question mark kan ?
0 = takda results bila nak cari.
1 = ! Dah Cari! ..."

"So mcm tu..mcm mcm ada..."

regards:
Justus

Lawak jugak jawapan yang Encik Justus bagi ni...mula-mula agak terkedu dengan jawapan dia ni tapi layankan jeklah...tapi, dia memang dah berterus terang dari awal yang dia ni tak pandai sangat cakap Melayu...so, considerlah dengan dia punya bahasa...Siapa yang berminat nak JOIN & nak tambah side income bolehlah try join...rasanya tak rugi kot


Proses Cepat dan Mudah Setup
Hanya 3 langkah mudah untuk bergabung dan mulai mendapatkan pendapatan:

1. Daftar sebagai publisher 701Panduan Network Iklan dengan mengisi borang pada halaman pendaftaran.
2. Jika kriteria website anda memenuhi keperluan minimum, anda akan menerima script dan masukkan skript IFRAME ke laman web anda.
3. Pihak 701 Panduan akan menyediakan anda dengan laman Masuk Penerbit bagi anda untuk mengesan kemajuan anda setiap hari.

**Layankan ayat Encik  Justus kat atas ni 

*nota kaki berbau :
Blogging suka-suka, dapat duit lagilah suka, tak dapat duit muka jangan mencuka, usaha lagi sampai berjaya, kalau dah berjaya janganlah lupa, kawan-kawan pun nak share sama

16 KOMEN:

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

wah... tapi ads dia akan muncul sekali sekala sahaja ker?
sebab tak pernah lagi nampak
cuma selalu shopping online kat situ jer =)

thx info odahone

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@.::: Princess MOMOY :::....slalu gak muncul MOMOY...cuba tgk kat atas & bwh shoutmix odahone tu...tqvm

CintaZulaikha said...[Mari Balas Komen Ini]

malas nak pikir pasal nuff nih, tgk pada rezeki jer lahh

aleen aiden said...[Mari Balas Komen Ini]

woahhh banyak jugak yg odah dapat.osem2.blanje aiskrem!Hik3 :P


sori lame xsinggah cni... :)

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

oh oh.. itu rupanya
ok ok.
nak join juga
now cuma tggu diaorang reply jer bg code
hoho...
thx dear

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

cintazulaikha : yela xpyh fikir sgt just suka2 kalo ada rezki dptlh income skit2

aleen : sikit jek aleen...jom blanja aiskrim Magnum...nyum2

MOMOY : u r welcome MOMOY...hope u dpt lg byk dr kami

nairaariaa said...[Mari Balas Komen Ini]

waahh.da bertambah maju..ade iklan baru lak...click3x...=)

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah... dah lama stop sejak turun kod rm0.1 hari tu... :)
pas tu, x check pun berapa sen ada.. hehehe

siti said...[Mari Balas Komen Ini]

oo.mklumat baru ni.. blh kaji. tp sy bru psg churpchurp.lps ni blh la psg 701 plk..hehe

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

shida ada yg barunye...nk join x odah??

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

nairaaria : lum maju lagi baru masuk gear 1 ni

sop : yeke, mrajuk ek en sop

siti : pasang jek siti xslh kalo nk try lgpun kita tak kuar modal pung

shida'R : bleh jek JOIN shida asalkan wt benda yg halal...hoho...just inform jek how?

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

dear odahone
thx tau buat entri ttg ni
mmg gud info
cuma tahu ttg ads yang pemes jer

Odah + One = OdahOne said...[Mari Balas Komen Ini]

@.::: Princess MOMOY :::....u r welcome MOMOY...kalau ada benda yg best kita share sama2 k

Dunia Realiti a.k.a Elih said...[Mari Balas Komen Ini]

Kod banner iklan mcm mn nak dapatkan? email asal dah terdelete lah...

Bantu sikit boleh tak :)

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

@Dunia Realiti a.k.a Elih...nnti kalo 701panduan dh approved dia akan bg semua code banner utk iklan...kalau tak approved mmg xleh dptkn banner tu, setiap org lain codenya...kalau dh tdelete email boleh hntr email utk request semula banner code yg baru...tqvm

Dunia Realiti a.k.a Elih said...[Mari Balas Komen Ini]

@OdahOne OdahOneBizz Terima kasih..baru je hantar email request kod tu semula..followed, keep in touch :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...