05 July 2012

FINAL SHOWDOWN 2012 | CONGRATZ! DEM LEPAK BOYZ



Lepas 3 bulan berjoget sakan sampai tonggang terbalik akhirnya sampailah Final Showdown  malam tadi...3 crew yang memang superb berentap dengan skill masing-masing...diaorang beraksi dalam 2 pusingan & penonton akan pilih 2 krew terbaek untuk berentap di pentas final battle pulak...hasil undian penonton Soul Gang awal-awal dah tersingkir & tak dapat beraksi dalam Final Battle...maka, berentaplah Project Elementz (PEZ) dengan Dem Lepak Boyz (DLB) untuk bawak pulang duit RM50,000 sambil dibawa terbang ke Lorrach, German untuk menimba pengalaman di 'The Urban Dance Camp'...syoklah dapat pergi Germany...
Turut menambahkan kepanasan & kehangatan, sebuah persembahan istimewa oleh kumpulan Hip Hop dan R&B sensasi Korea, B.A.P yang mempersembahkan lagu berjudul Power...pada aku diaorang ni taklah power sangat...power lagi 3 Finalist Showdown kita ni menari...tapi, bila tengok reaksi macam penonton lebih excited untuk layan pesembahan B.A.P...so, kehadiran B.A.P agak anti-climax untuk Final Showdown sebab dah alihkan tumpuan penonton daripada aksi sebenar Showdown 2012

Ini dia juara Showdown 2012...Awesome! memang diaorang layak untuk jadi juara & layak wakil Malaysia ke peringkat international...tak malulah kalau Malaysia hantar diaorang sebagai wakil

Dem Lepak Boyz & Project Elementz berentap time pusingan final BATTLE...ini  memang 'climax' yang semua orang tunggu...dua-dua krew memang superb tapi Dem Lepak Boyz paling menonjol dengan skill individu masing-masing...tak taulah daripada mana diaorang dapat energy yang macam tu...bersiri-siri diaorang punya steps macam drama bersiri...rasa macam nak melompat & menjerit tengok diaorang punya battle...memang persaingan yang sengit macam hari tu lah last day diaorang berjoget...esok lusa dah takmau joget lagi

Dari segi show PEZ memang lebih synchronize berbanding DLB yang buat persembahan ala-ala kamikaze...moral of the story, dua-dua crew memang layak jadi juara

Persembahan pertama Dem Lepak Boyz dengan outfit ala-ala Smurf kartun favourite aku time zaman muda-muda dulu...mula-mula tu pelik jugak...crew yang lain semua dok buat persembahan energetic untuk 1st round sebagai opening untuk impressive penonton...nak pancing undi penontonlah lebih kurang camtu...kalau tak macam mana nak layak ke Final Battle takde siapa yang undi show yang membosankan

Tapi, DLB dengan beraninya buat persembahan humor macam ni...siap import dua orang budak kiut join menari sama-sama...memang comel macam smurf...1st show diaorang ni biasa-biasa jek more to fun...takde energy sangat...maybe ini strategi diaorang nak simpan energy & skill time 2nd round punya performance nanti kot...anyway, kalau betul, strategi diaorang ni memang menjadi...2nd round performance memang superb memang paling best pada malam tu...tak puas sekali tengok sebab semua berlaku dengan begitu pantas...memang all out...3 thumbs up!

1st performance Project Elementz ala-ala zombie...lebih kurang macam video klip kumpulan Backstreet Boys 'Everybody' zombie-zombie yang pandai menari...dulu memang layan video klip tu sebab tarian dia stylo...2nd performance PEZ pun still energetic & macam biasa penuh dengan kreativiti & pergerakkan diaorang semua synchronize...dari mula showdown sampai final persembahan diaorang memang tak pernah bosan

1st performance Soul Gang memang mantap kalau nak dibandingkan dengan 2nd performance...


Credit to : malaysiandigest.com untuk image

*nota kaki berbau :
Nak berjoget tu memang susah tapi jangan sampai tengok orang lain susah kita pulak yang berjoget???

3 KOMEN:

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

last year tgk
diz year x sempat
bz...

Azhafizah Md Nor said...[Mari Balas Komen Ini]

Tahniah pada DLB..Showdown 2012 tak tgk pun sbb macam kurang pulak..

shida'R said...[Mari Balas Komen Ini]

ala nyesal xtgk.....!! bz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...