12 December 2012

TERIMA KASIH ENCIK CAPE


Pertama kali berhadapan dengan situasi tayar pancit...Adakah disebabkan kerana berat badan yang semakin bertambah disebabkan bawaan ibu mengandung?...atau dah memang takdir tayar nak pancit ditengah-tengah mentari yang memancar?

Oleh kerana ilmu nak ganti tayar memang takde...selalu cuma tengok F1 Race yang ganti tayar tak sampai 10saat tapi berat tayar yang lebih 10kilo ni memang tak larat kudrat nak mengangkat...maka simpati orang ramai yang lalu lalang ditagih ketika ini...malangnya, tak siapa sudi membantu

Sekali lagi timbul persoalan, mungkinkah kerana melihat perut perempuan yang membesar maka takde mana-mana lelaki perkasa yang sudi membantu?...kalau anak dara seksi sure ramai yang sudi membantu...tunggu punya tunggu ada jugak jejaka yang sudi tampil menyelesaikan masalah yang kian buntu

Dengan macho sekali mamat berbaju belang merah putih seakan-akan jalur gemilang (yang hanya mahu dikenali sebagai Encik Cape) membuat  pertukaran tayar spare sambil diperhatikan oleh ibu mengandung yang tak berdaya sambil memakai baju berwarna hitam kuning

Semangat jalur gemilang seakan-akan terpancar dimuka Encik Cape sewaktu mengerah kudrat yang dipanah mentari...begitu juga semangat hitam kuning harimau malaya terpancar di wajah ibu mengandung sewaktu melihat aktiviti menukar tayar kereta giat dilakukan

Buat pertama kalinya jack dikeluarkan daripada perut kereta...rupanya ada Encik Jack yang tersembunyi dibawah tayar spare...berkilat lagi jack tu maklumlah tak pernah guna...selama ni dia tak dipedulikan tapi time-time camnilah khidmat & bakti beliau amat ditagih

Kalau tengok pada gaya En. Cape menukar tayar ni memang ibu mengandung tak larat nak buat...aktiviti fizikal yang memerlukan tenaga disamping ketahanan mental yang tinggi bekerja dibawah panas terik matahari 

Kesimpulannya, En. Cape memang seorang yang berhati mulia...dia juga merupakan seorang yang cekap dalam menukar tayar kereta kerana tidak sampai 15 minit tayar spare dah pun siap dipasang

Kecekapannya menukar tayar kereta mungkin melayakkan dirinya bekerja di pit Formula 1 suatu hari nanti...Insyallah, kami doakan...hanya Allah yang dapat membalas budi En. Cape yang tidak menerima wang ringgit sebagai balasan cukup sekadar ucapan terima kasih

*nota kaki berbau :
Hidup manusia kadang-kadang umpama tayar kereta, ada kala di atas ada kala dibawah...sampai masa akan pancit jua...bersedialah tatkala tayar pancit nanti dengan jack & tayar spare...pastikan tayar spare sentiasa mempunyai angin agar perjalanan yang aman dapat diteruskan semula

16 KOMEN:

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

baik sungguh hati en cape... moga dirinya sentiasa dilindungiNYA... susah nak jumpa org camni sekarang

MarnieyZ said...[Mari Balas Komen Ini]

baiknya en.cape. nasib baiklah ada yg bantu kalu tak haru~~ hehehe

fiqkbe said...[Mari Balas Komen Ini]

tq en cape!! ;D

Azhafizah Md Nor said...[Mari Balas Komen Ini]

baguslah dapat jumpa orang baik macam Mr Cape ni kan..

Unknown said...[Mari Balas Komen Ini]

macam ku kenal Mr Cape...tp dimana ya?????

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

baik hati sungguh.
memang rasa berterima kasih sangat2

momoy tak pernah alami lagi apa-apa problem ttg kereta. kereta baru lagi
takut juga mikir tetiba pancit ke apa. huhu

shidaR said...[Mari Balas Komen Ini]

wahhh odah hehee..untunglah ade org tukang tukaq tayar tu hehee :D

odah sehat?? :)

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

hello dear odahone. baby dah kuar belum =)

Mama Ain said...[Mari Balas Komen Ini]

k.odah.. ain pun penah mengalami situasi macam tuh.. nsb baik ada pakcik lori yg sudi membantu.. dalam masa sebulan 3 kli tayar pancit...

apa2pun time kasih encape... hikhik

Harith Iskandar said...[Mari Balas Komen Ini]

alhamdulillah ada juga jejaka yg sudi tolong, so xde lah sy nak malu sgt jadi jejaka ...ekeke :p

mira_nas said...[Mari Balas Komen Ini]

alhamdulillah.. masih ada lagi insan macam dia ni..

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing
your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Here is my web page ... how to make money online

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

karen millen sale The Boston area received about two feet of snow from a winter storm. karen millen dresses outlet

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

Also, all of the time, you can choose to buy kitchen canisters online,
or you can find the spice you need quickly. Sure, you can transform everyday universal knife blocks
into lunch boxes. A better way to store items
neatly, you will find they come in a range of sizes and materials to match
nearly every decor, including glass, metal and plastic.
These are some of the better wooden kitchen carts you can buy.


my web page - click through the following internet site **

Anonymous said...[Mari Balas Komen Ini]

Acquire Serbis 100 % Movie - Accessible for Free Lawfully?


Also visit my blog: payday ()

sherlina halim said...[Mari Balas Komen Ini]

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...