09 November 2012

PERSIAPAN MENYAMBUT BAYI


Nak sambut baby new born memang macam-macam benda yang nak kena beli...kalau baby yang kedua or yang ketiga & seterusnya maybe boleh mewarisi hasil peninggalan abang-abang atau kakak-kakaknya...tapi, anak sulung kenalah prepare semua sekali 

Kalau ada bajet memang macam-macam boleh beli...tapi, kalau takde bajet tu yang susah nak cari bajet...kalau tengok barang-barang baby memang ada yang lebih mahal daripada barangan bukan baby...kena pulak yang ada jenama, botol susu pun harga sama macam harga smartphone

Memang semua parents nak cari barang yang terbaik untuk baby masing-masing...asalkan barang tu selamat & harga berpatutan pun dah cukup tak payah nak membazir...lagipun barang-barang tu baby guna sekejap jek...baby pun cepat membesar bila dia dah besar semua barang tu akan masuk ke dalam stor

Tapi, kalau rasa barang tu nak digunakan sampai beberapa generasi belilah barang yang elok sikit...kalau plan nak ada ramai anak memang sesuailah...barang tu boleh diwarisi secara turun temurun dari kakak/abang sampailah ke adik-adik...tapi, kesian pulak kat adik-adik yang dapat barang 2nd or 3rd hand 

Alhamdulillah, setakat ni awal-awal lagi dah ada yang sponsor barang-barang untuk OdahOne Junior...untunglah, belum lahir lagi dah ada yang bermurah hati nak bagi macam-macam barang...hope, dah lahir nanti lagi murah rezeki...jom kita saksikan antara barangan yang mendapat tajaan



'Baby Bouncer' Itu nama saintifik bagi peralatan yang macam jongkang-jongket ni...just letak baby kat atas tu sambil goyang-goyangkan & tunggulah sampai baby tidur...lebih kurang macam buaianlah...memudahkan si ibu untuk menidurkan anak sambil si ibu join tidur sekali...kalau mak baby pandai menyanyi lagi cepat & lenalah baby tidur

Kalau mak baby nak memasak boleh jugak letak baby atas ni...taklah bimbang sangat boleh masak sambil perhatikan baby...si papa baby pulak kalau dah malas sangat nak tidurkan baby just goyangkan baby bouncer ni pakai kaki sambil tengok tv or baca paper 

Yang ni pulak 'Baby Car Seat' yang turut disponsor oleh individu yang bermurah hati...senang sikit nak bawak baby round-round naik kereta...siap ada seat belt lagi untuk keselamatan...memang kena ajar tabiat memakai seat belt sejak dari baby lagi...bila dah besar nanti taklah terkial-kial sibuk nak pakai seat belt bila tengok polis or JPJ kat atas jalan raya

Benda ni 2 in 1 boleh bergabung jadi baby stroller pulak...memang mudah lagi menyenangkan ibu & bapa baby...kalau nak beli sendiri paling kurang pun mau terbang 10 keping not RM50...sekaligus jek habis duit BR1M 2.0...tapi, bila ada yang sponsor 10 keping not RM50 tu dah boleh guna untuk beli benda-benda lain


Malangnya, Encik Bobo dah pun merasmikan dulu 'Baby Car Seat' ni sebelum OdahOne Junior...Si Bobo ni memang ada jek nak interframe kat mana-mana sudut (rujuk WORDLESS WEDNESDAY #53)...takpelah, lepas ni dah ada baby maybe si Bobo ni akan mula dilupakan...biasalah bak kata pepatah "Dah dapat gading bertuah tanduk dah tak berguna lagi"

Tapi, senang nak bela si Bobo ni tak payah nak pakai pampers or peralatan baby yang lain...dia ni jenis yang independent pandai manage hidup dia sendiri...steady jek tak banyak karenah


Ini Set Tilam Bayi yang diperbuat daripada kekabu asli yang di sponsor oleh MUHAS COLLECTION...ini just contoh barangan yang akan disponsor...warnanya belum decide lagi sebab tak tau lagi nanti dapat baby boy or girl...cun jugak kalau corak polka dot macam ni...material kainnya memang berkualitilah sure baby akan tidur lena...mak baby nak tumpang tidur sekali pun boleh sebab tilam ni empuk & sejuk


Tilam ni siap ada zip senang sikit nak tanggalkan & basuh bila dah kotor nanti...senang nak hilangkan peta-peta dunia yang dilakar kat atas tilam


Bantal yang comel untuk si comel...kalau rasa diri tu comel boleh jugak guna bantal ni...sarung bantal pun ada zip senang nak basuh...just plug & play


Set Tilam Bayi Kekabu ni terdiri daripada : 1biji bantal bersaiz bayi, 2 biji bantal peluk & 1 tilam bayi 


Kiutlah bantal ni...macam hotdog pun ada


Kalau bernasib baik maybe 'Baby Court' pun ada yang nak sponsor...tengah tunggu pengesahan ni...baby court sebenarnya taklah penting sangat tapi kalau ada orang yang nak bagi terima jeklah


Antara koleksi Bantal Kekaboo Yang Geboo dari MUHAS COLLECTION

Sarung Cadar Beropol-ropol pun ada dijual oleh MUHAS COLLECTION

Siapa yang berminat nak dapatkan Set Tilam Bayi Kekabu Asli dengan harga yang berpatutan lagi berbaloi bolehlah pergi ushar & tengok sendiri dengan KLIK  image kat atas ni

Tak ketinggalan Encik Nuff pun bagi jugak sumbangan buat OdahOne Junior...walaupun hanya 2 yang masih lagi bernyawa & lagi 5 dah pun meninggalkan dunia OdahOne...kira ok lah tu Encik Nuff masih ingat kat kami walaupun sekarang ni mood nak menaip entry agak merudum macam cuaca sekarang ni pagi petang siang malam hujan


*nota kaki berbau :
Anak itu rezeki, kalau takde anak mungkin belum ada rezeki, bila dah ada anak kena usaha lebih cari rezeki, kalau tiba-tiba dapat anak jangan pulak buang dalam perigi

10 KOMEN:

Harith Iskandar said...[Mari Balas Komen Ini]

wah wahhhh nak sambut baby baru kerrr?tahniah tahniahhhh :)

fiqkbe said...[Mari Balas Komen Ini]

murah nyer rezeki odahone junior ni ;) best ramai org nk sponsor. hope junior fiq nnt pn ada org nk sponsor jgk. x beli brg pape pn lg ni. huhu..

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah dear dah nak bersalin nih
jaga diri baik2 tau
nanti amik gambar baby tau

mcm retis dah odahone nih
sponsor banyak pula tu

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

Harith Iskandar : tq...

fiqkbe : oic, pregnant gak ke...xpe ada rezeki nnti ramailh yg nak sponsor

.::: Princess MOMOY :::. thanx MOMOY...kalo retis sponsor beribu2...best gak kalo ada yg nak sponsor sampai ribu2 kan...sponsorlh mama & papa bebi sekali..hoho

shidaR said...[Mari Balas Komen Ini]

tak sabar nk tgk odah jr nih hehheee :)

Noraim said...[Mari Balas Komen Ini]

akak dah berapa bln ni?

byk nya barang yg dapat. murah rezeki nk sambut orang baru ni :)

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

shidaR : sabo ya shida...nnti berpantang kat tepeng boleh dtg umh tgk sambil bawak hadiah beso2..hoho

Noraim : dah 6bulan lebih...alhamdulillah rezeki anak & mak

Azhafizah Md Nor said...[Mari Balas Komen Ini]

untunglah ramai sponsor..ringan sikit kan odah..takpe,first baby memang kene prepare banyak sikit..moga semuanye selamat ye..

.::: Princess MOMOY :::. said...[Mari Balas Komen Ini]

Oklah tu. ada gak sponsor. dah boleh jimat beli barag lain. nak sponsor papa mama bb ni susah. takut demand memacam. hehe

syiela said...[Mari Balas Komen Ini]

tahniah odah.. dah mula prepare persiapan baby :)

tak sabar nak tengok odah jr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...