20 March 2012

KIT UJIAN DADAH PELBAGAI GUNA DO IT YOURSELF (D.I.Y)


Ini statistik untuk 4 tahun sebelum ni...ini baru penagih yang dapat di detect tak termasuk lagi yang tak dapat dikesan

***Harap maaf entry ini mungkin mengandungi perkataan yang mungkin meloyakan tekak anda...teruskan membaca jika anda sudah bersedia & baca secara sepintas lalu jika anda tak mampu untuk membaca...Jangan terus tinggalkan tanpa membaca kerana mesej yang ingin disampaikan mungkin melibatkan anda, ahli keluarga, saudara-mara mahupun jiran sebelah menyebelah

DADAH...masalah yang semakin meruncing dikalangan masyarakat kita...kalau dulu orang layan dadah yang original daripada sumber semulajadi  macam daun ganja, pokok popi & sebagainya...tapi ,sekarang dah ada dadah sintetik hasil campuran bahan-bahan kimia...teknologi manusia makin maju & makin canggih begitu juga dengan dadah

Maka, makin bertambahlah drug addict kat sekeliling kita yang bersepah kat sana sini...bukan setakat kat bawah jambatan tapi di disko, kelab-kelab malam, pusat karaoke & tempat-tempat ekslusif yang lain

Lihatlah kaum siapa yang menjuarai Carta Hati???


MACAM MANA NAK HANDLE MASALAH NI?

Untuk membendung masalah ini, satu jalan penyelesaian harus dicari...Ini adalah salah satu caranya iaitu melalui kaedah teknologi...Mari kita sama-sama menyelami kaedah terbaru untuk mengesan sendiri penyalahgunaan dadah dikalangan orang-orang yang tersayang


Produk dari iCARE Medical USA yang mendapat pengiktirafan dari US FDA, CE & USM

KIT UJIAN DADAH PELBAGAI 10 IN 1 D.I.Y. 


Ia mampu untuk mengesan sehingga 10 jenis dadah secara serentak hanya melalui satu ujian air kencing. Jenis dadah yang berupaya dikesan merupakan jenis-jenis dadah yang popular serta sering disalahgunakan dikalangan masyarakat kita. Antaranya;
  • Opiate : Candu, Morfin, Heroin, Kodein 
  • Canabinoid : Ganja, Hashish, Marijuana 
  • Stimulan : Phetamine Kokain 
  • Depresen : Methaqualone, Traquliser, Rohypnol, Eramin 5 
  • Halusinogen : Lysergic Acid, Halluceno-Genic Mushroom, Dietthylamide (LSD), Diymethyltrp Tamine (DMT), Phenlyclidine (PCP) dan Ketamine 
  • Psikotrapik (ATS) : Methamphetamine@Syabu@Ice, Amphetamine, Methylene Dioxymetham Phetamine (MDMA), Pil Ecstasy (XTC)

Ujian air kencing merupakan medium alat ujian dadah yang paling popular...Kit Ujian Dadah Pelbagai ini adalah kit ujian saringan dadah yang paling lengkap yang berada dipasaran...yang paling best kita boleh buat sendiri ujian ni tanpa kehadiran pihak berkuasa mahupun bantuan dari professional...kita sendiri yang jadi penguji & tahu sendiri resultnya...boleh buat sendiri kat rumah

Biasalah masyarakat kita ni kan pemalu kadang-kadang dah syak anak sendiri terlibat dengan dadah tapi malu & segan nak buat lab test or urine test kat mana-mana...So, boleh guna kaedah ni sabagai langkah awal

Kat Malaysia maybe benda alah ni masih baru lagi tapi kat US parents memang dah lama guna alat ni untuk tujuan pemantauan awal anak-anak mereka....mungkin jugak masyarakat kita kadang-kadang malas nak ambik port benda-benda macam ni & hasilnya diterjemahkan dalam statistik kat atas tu

IMD One Step Multi-Drug Urine Test T-Cup 10 in 1 (RM 30.00 ONLY!)

Alat ni kalau sekali pandang macam Maggi Hot Cup tapi sebenarnya Hot Urine...jangan buat rendam maggi kat dalam ni pulak...alat ni untuk rendam sampel air kencing untuk detect penyalahgunaan dadah...


Kalau tengok saiznya yang besar gedebak tu sure kita fikir boleh ke kencing banyak tu?...jenuh jugak nak penuhkan satu cawan...mau kena teguk segelen air...sebenarnya tak perlu kencing sampai penuh cawan tu sikit jek dah mencukupi... ada tanda had minimum kat situ tak sampai suku cawan pun


Lepas dah masukkan sampel urine kat dalam cawan tutuplah penutupnya & dalam masa 5-8 minit maka keluarlah keputusannya...sure berdebar-debar masa tu nak tunggu keluar result macam nak tunggu result SPM...cuma bezanya kalau result SPM success masuk U tapi untuk ujian yang ni kalau fail masuklah ke dalam 

IMD One Step Multi-Drug Urine Test Panel Strips 10 in 1 (RM 25.00 ONLY!)

Alat yang kat atas ni pulak jenis panel strips tapi fungsinya sama jek macam jenis cawan tu...dua-dua digunakan memang efektif untuk kesan penyalahgunaan dadah & boleh detect 10 jenis dadah secara serentak dalam masa 5-8 minit...cuma kit yang ni kita kena uji secara manual


Letak sample urine dalam bekas yang disediakan lepas tu celuplah alat ni kat dalam bekas tu (rujuk gambar)...macam NINI Coklat Celup tapi ni bukan celup dalam coklat tapi dalam air kencing...Apa Celop?...celop air kencinglah...

Rendam dalam masa 5-8 minit lepas tu keluarlah result...tengoklah either result tu dapat flying colours or tak berkaler...tapi, result ujian ni terbalik...kalau result +ve maksudnya ada benda -ve yang dibuat oleh si pemberi sampel air kencing & kalau -ve maksudnya si pemberi sampel air kencing tak buat perkara yang -ve...pening jugak ni, alah macam ujian HIV time nak kahwin tu...kalau HIV +VE alamat susahlah nak kahwin kena pergi kaunseling dulu

Keputusan ujian akan dipaparkan melalui 10 petunjuk yang terdapat pada kit ujian. 2 garisan merah = -VE, 1 garisan merah = +VE

Result atau hasil ujian melalui Kit Ujian Dadah ni memang ACCURATE & dah diuji  akan ketepatannya hampir 100%...memang drug addict tak boleh nak kencinglah walaupun ujian ni melibatkan air kencing...yelah mana tau diaorang nak menipu masa urine test...ambik air sirap campurkan pulak dengan air kencing sendiri


Tapi, kit ujian ni pun dapat detect jugak...alat ni bukan dapat detect air sirap tapi just akan keluar result INVALID maksudnya ada something wrong dengan ujian yang dijalankan...either ada error kat mana-mana time ujian dijalankan or sampel air kencing tak menepati standard air kencing manusia yang original...intelligent jugak alat ni kan


SIAPA AGAKNYA YANG HARUS MEMILIKI ALAT INI :

1. IBU BAPA / PENJAGA :

Amat sesuai untuk pengawasan awal anak-anak ataupun remaja. Ujian boleh dilakukan sendiri di rumah. Pengesanan awal penyalahgunaan dadah boleh dilakukan untuk pemantauan anak-anak tanpa perlunya bantuan profesional atau melalui ujian rasmi daripada pihak berkuasa.

Ibu bapa mempunyai hak untuk membuat ujian pengesanan dadah terhadap anak-anak mereka tanpa kebenaran dari anak-anak selagi mereka berumur dibawah 18 tahun. Ibu bapa juga tidak perlu berasa malu kerana ujian akan dilakukan oleh mereka sendiri & hasil keputusannya juga tidak diketahui oleh orang lain melainkan diri mereka.

Walaupun kadang-kadang hasil keputusan ujian ( jika +VE ) akan mengecewakan hati mereka tetapi sekurang-kurangnya langkah awal untuk membendung anak-anak dari terus terjebak dengan najis dadah dapat dilakukan. Tidak ada perkara yang perlu disembunyikan lagi demi untuk masa depan anak-anak.

2. MAJIKAN :

Ujian saringan dadah terhadap pekerja ataupun pra-pengambilan pekerja. Majikan dapat mengesan sendiri para pekerja yang disyaki terlibat dengan penyalahgunaan dadah untuk tindakkan susulan. 


Selain itu, majikan juga dapat membuat tapisan awal sebelum mengambil seseorang untuk bekerja dengan syarikat mereka. Dengan melakukan ujian awal saringan dadah, majikan dapat mengelakkan daripada terus menanggung kerugian akibat tersalah mengambil pekerja.  Ini kerana pekerja yang terlibat dengan penyalahgunaan dadah hanya akan merugikan pihak syarikat disamping mencemarkan nama baik syarikat.

3. GURU / PIHAK SEKOLAH :

Saringan ujian dadah boleh dilakukan terhadap pelajar yang bermasalah & disyaki terlibat dengan penyalahgunaan dadah. Ujian saringan awal dadah boleh dilakukan sendiri oleh pihak sekolah tanpa kehadiran pihak berkuasa ataupun bantuan daripada mereka yang profesional. 

Kadang-kadang pihak sekolah suka sangat coverline & sembunyikan pelajar yang disyaki terlibat dengan penyalahgunaan dadah semata-mata sebab nak jaga nama baik sekolah. Eloklah kalau pihak sekolah boleh jalankan sendiri ujian saringan awal  pengesanan dadah untuk mengesahkan bahawa seseorang pelajar itu betul-betul terlibat dengan dadah untuk tindakkan awal sebelum diserahkan kepada pihak yang berkuasa untuk tindakkan selanjutnya



Moral of the story : Mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Marilah kita bersama-sama membenteras penyalahgunaan dadah. Pesanan khidmat masyarakat ini telah disampaikan oleh OdahOne. Sekian terima kasih...


Untuk info & maklumat lebih lanjut mengenai produk tersebut boleh lihat kat sini :

http://www.facebook.com/MultiDrugTestKitShop : Multi Drug Test Kit Shop

Emailkan pertanyaan anda melaui :
epicentro.icare@gmail.com

"Taking the Multi-Drug Test Kit is the first step towards saving yourself or a loved one from drug abuse" 


*nota kaki berbau :
Kaki KENCING lazimnya suka menipu tapi hasil ujian air kencing tak reti nak menipu. Oleh itu, elakkan diri anda dari kena KENCING

12 KOMEN:

HARITH ISKANDAR said...[Mari Balas Komen Ini]

kalau kite wajibkan smua famili ada kit ni bagus juge kan.start dr rumah.cegah dadah dari rumah.kalau ade yg hisap je terus antar ke pemadam/polis.

CintaZulaikha said...[Mari Balas Komen Ini]

sangat bagos digunakan tuk ujian sblom kawen, hahhah...

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

HARITH ISKANDAR : yup, bgus gak idea tu...tapi kalo boleh kawal sendiri dulu kalo dah tkawal sgt barulah hantar kat pemadam, pengasih or polis

CintaZulaikha : kalo sblum kawen kena wt ujian ni kmpem ramai yg xlepas & xleh kawen...hoho...HIV test tu mybe xramai yg positif tapi bab dadah ni mmg ssh sikit nk lepas coz mmg ramai sgt drug addict kt msia ni

CikPuan Azizah said...[Mari Balas Komen Ini]

hehee dalam ubat pon ada dadah..tp mgkin kandungan tak banyak sgt,..lalala :p

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...[Mari Balas Komen Ini]

ahahaaaa...tersenyum kambing baca nota kaki...

gnesop.com said...[Mari Balas Komen Ini]

nicw sharing..
baru tahu :)

fallen angel said...[Mari Balas Komen Ini]

sesuai sgt digunakan buat msa sekarang ni..

xtaula, tapi kenapa msalah dadah ni makin teruk skrang.

OdahOne OdahOneBizz said...[Mari Balas Komen Ini]

CikPuan Azizah : yup, kalo telan ubt batuk sure kepala lalok rasa nak tido...ada dadah lah tu kot

MYA EL QAYREENA AZRYAN : hoho...jg2 jgn kena kencing...

gnesop.com : tq en sop

fallen angel : mmg ssuai kalo nk cr bakal suami suh test dulu kot...hoho

Indah said...[Mari Balas Komen Ini]

good info.

hidup ini terlalu indah untuk disiakan. visit us @nodrugplease.blogspot.com

Indah said...[Mari Balas Komen Ini]

saya dah senaraikan posting anda dalam "apa blogger tulis tentang masalah dadah" di nodrugplease.blogspot.com

queen1vy said...[Mari Balas Komen Ini]

Salam, ada tak kenalan atau kawan-kawan yang nak buat HIV test secara discreet? Saya boleh tolong supply HIV home test kit untuk buat sendiri ujian di rumah. Prosedur mudah dan result dalam 5minit. Ketepatan 99.9% dan telah dinilai oleh Institute for Malaysia Medical Research (IMR). Test kit yang sama digunakan di klinik dan makmal yang menjalankan ujian saringan HIV. Penghantaran percuma dan discreet di seluruh Malaysia. Untuk order sila taip TESTKIT dan sms/whatsapp ke 0138573416. Harap dapat membantu, terima kasih.

Najihah jannah said...[Mari Balas Komen Ini]

-❒- Cewek Manis..Body perfect yang Doyan Bugil..Senyuman Menawan.?

-❒- Video Hot : Kelakuan Sepasang Abg Berkerudung Ditepi Pantai..Romantis & Hot.

-❒- Pesta Dugem : Trend Abg Jaman Sekarang.. Dunia Malam Jadi Primadona..??

-❒- Koleksi Photo Hot & Bugil Abg Sma Yang Lagi Naik Daun.Mulus Susunya

-❒- Video Hot : Adegan Mesum Tyas Mirasih Dalam Kolam Renang..Mantap Cipokannya

-❒- Video Hot : Ngintip Sepasang Abg Ngentot di Hutan Belantara.

-❒- Senyuman Vagina : Senyuman Bibir Bagian Yang Manakah ini..?

-❒- Senyuman Manis Gadis Spg Bispak : Permainan Ranjang Yang Hot.

-❒- Kumpulan Gadis Manis Lagi pamer Susu Puting Mungil..Manis

-❒- Video Hot : Ngentot Hot Dalam Bilik warnet..Nekat Banget.

-❒- Koleksi Berbagai Gaya Ngentot Hot..mantap. Cara Membuat Wanita Terangsang Dengan Cepat

-❒- Adegan Ngentot Hot Miyabi yang Bikin Nafsu...Akhh Ughh

-❒- Maen Game : Koleksi Kelakuan Aneh Abg Maen Komputer Sambil Bugil.

-❒- Colection Abg Jepang Yang Imut Denga Toket Yang Besar..Mantap

-❒- Sekretaris Pribadi Lagi Pamer Susu & Memek Putih.

-❒- Abg Ngangkang Pamer Memek Lubang Sempit..Menganga Gan.



★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
╔══╗═════╔╗═════
╚╗╔╬═╦═╦═╣╠╦╦╦╦╗
═║║║╩╣║║╬║═╣║║║║
═╚╝╚═╩╩╬╗╠╩╬╗╠═╝
═══════╚═╝═╚═╝══
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★



This Is My Facebook Link, Add Me If You Need A Good Friend

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...